Tarif

Pretzel (Brezel)

Almanya’da doğan Brezel, bir çeşit tuzlu kraker olup düğüm-fiyonk şeklinde, hamurla yapılan sert bir gevrektir. Almanya’nın komşu ülkelerinde kısa sürede yayılan Brezel, başta Amerika olmak üzere birçok ülkede Pretzel adıyla bilinmektedir. Yaygın olarak kullanılan ismi Pretzel’dir. Peki Pretzel tarifi nasıl yapılır? Lezzetli Pretzel yapmanın püf noktarı nelerdir? 😊
75 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın, Haşlama
Pretzel (Brezel)
Paylaş
  • 13B
  • 49
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
360 ml ılık su
10 g kuru maya
15 g esmer şeker
5 g tuz
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
500-550 g un
üzerine serpmek için: maldon veya deniz tuzu
Kabartma Banyosu için:
2 litre su
80 g kabartma tozu

Nasıl Yapılır?

  • Ilık su ve kuru mayayı karıştırıp kenara alın ve bekletin.
  • Tereyağını eritin. Esmer şeker, tuz ve soğuyan tereyağını sulu karışıma ekleyin. Miksere alın.
  • Unun 500 gramını kontrollü ekleyerek karıştırmaya başlayın, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Biraz daha una ihtiyaç duyarsanız yavaşça eklemeye devam edin.
  • Hamura parmak bastığınızda hamur geri geliyorsa, 2-3 dakika yoğurun. Top haline getirip 15 dakika üstünü örtüp dinlendirin.
  • Kabartma banyosu için suyu 2 litre su kaynatın, içine 80 g kabartma tozunu yavaşça ekleyin ve karıştırın.
  • Fırını 200°C’de alt üst pişirme ayarında ısıtın.
  • Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölüp, ince uzun şeritler haline getirin ve pretzel şekline getirin. Pretzel şeklini vermek için: Her bir hamur parçasını hafif unlanmış tezgahta 65-70 cm uzunluğunda rulo yapın. İki ucunu birbirine iki kez sarın. Ortayı oval şekilde açık bırakarak iki ucu hamurun karşı orta kısmına çapraz şekilde yerleştirin. Uçlarını hafifçe bastırarak yapıştırın.
  • Delikli bir spatula yardımıyla pretzelleri teker teker kaynayan suya bırakın, 15-20 saniye tutup fazla suyunu süzüp fırın tepsisine alın. Üzerlerine kalın tuz (maldon veya deniz tuzu) serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında, 15-18 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkan Pretzel’leri dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Dereotlu Poğaça
45 Dakika
8-10 Kişilik
25B Görüntüleme
Lalanga
40 Dakika
4-6 Kişilik
39B Görüntüleme
Sebzeli Galette
approved
50 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Luna Tmk
· 07.10.2022

Bu tarif bildiğimiz tuzlu kraker tarzı. Asıl pretzel büyük ve bir çeşit bizde sık tüketilen simit tarzında içeriği benzemezse onun kadar sık tüketilen bu tarifide yayınlarsanız sevinirim. Kolay gelsin

Adem Ergin
· 22.11.2022

Merhaba esmer şeker yerine beyaz şeker olur mu birde mikser yerine elle yogursam