add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Lalanga

Saray mutfağının ramazandaki sahur ekmeği, Lalanga Tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi
Kızartma
Lalanga

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
50 g Pınar Yoğurt
Pınar Ürünü
300 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
80 g lor veya kaşar peyniri
350 g un
5 g tuz
100 ml sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve çırpmaya başlayın. Üzerine yoğurt ve sütü ilave ederek karıştırın.
  • Daha sonra lor veya kaşar peyniri ve unu ilave ederek kek kıvamına benzer yoğunlukta bir harç elde edin. (Hafif yapışkan ve akışkan bir harç olması çok normal)
  • Kızartmak için bir tavaya 100 ml kadar sıvı yağ aktarın ve kızdırın.
  • Ardından hazırladığınız harcı elinizle veya bir kaşık yardımıyla şekillendirerek orta kalınlıkta bezeler halinde yağa bırakın. 2-3 dakika arkalı önlü kızartın.
  • Fazla yağını kağıt havlu üzerinde süzdürerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Püf Noktası

*Dilerseniz az yağlı tavada yapışmamasına özen göstererek arkalı önlü şekilde de pişirebilirsiniz.
*Hamurun daha tok olması için lor peyniri tercih edin.

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (1)

Yasin BOSNALI
04.05.2020

Merhaba. Kek kıvamına geldi ancak normalde yaptığım kek karışımlarında da beze yapacak kadar yoğun bir kıvama ulaşmadı. Un miktarını yaklaşık iki bardağa tamamladım. Peynir olarak kaşar kullandım ve çok az yağ ile tavada yaptım. Kaşarı rendelemiştim baya eridiği için lor daha tok bir karışım sağlayabilir sanırım. Tarif için teşekkürler😊🙏

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik