Kısık Ateş
Tarif

Brüksel Lahanası Tarifi

Klasik tariflerin aksine, farklı bir tarif ile karşınızdayız. Krema soslu Brüksel lahanası tarifi nasıl yapılır? Fırında pişirilen pratik brüksel lahanası tarifi ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın
Paylaş
  • 34B
  • 177
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Brüksel lahanası
60 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
50 g Pınar Beyaz
Pınar
70 ml Pınar Krema
Pınar
10 g tuz
10 g dövülmüş tane karabiber
Üzeri için:
Bergama tulum peyniri

Nasıl Yapılır?

  • Brüksel lahanlarını tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın, soğuk suya çıkararak şoklayın.
  • Lahanaları kuruladıktan sonra ortadan ikiye keserek bir karıştırma kabına alın.
  • Üzerine zeytinyağı, tuz ve sarımsaklı limon suyu ilave edip iyice karıştırın.
  • Brüksel lahanalarını, yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin içine yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10 dakika pişirin.
  • Bir sos tenceresinde, Pınar Beyaz ile kremayı çırpın. Dövülmüş karabiberi ilave edin. Kaynayana kadar ocakta karıştırın.
  • Fırından çıkardığınız brüksel lahanalarının üzerine bu karışımı yayarak dökün.
  • Üzerine rendelenmiş tulum peyniri serpiştirin.
  • Tekrar 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Damak zevkinize göre tuz ve karabiber oranını artırıp azaltabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Patlıcan Levengi Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
14B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Zeytinyağlı Kinoalı Enginar Tarifi
2B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Oktay GG
· 20.03.2020

Tadı gayet güzel yalnız 10 gr tuz ve karabiber benim damak tadım için fazla geldi. Limon ve sarımsağın asidik olmasından dolayı baharatların 5 gr civarı daha iyi olabilir.

Oytun Dağlı
· 20.03.2020

Oktay merhaba, damak zevkine göre oranı azaltabilirsin tabii ki. Beğendiğin için teşekkürler, eline sağlık :)