- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Brüksel Lahanası Tarifi
Tarif
Brüksel Lahanası Tarifi
Klasik tariflerin aksine, farklı bir tarif ile karşınızdayız. Krema soslu Brüksel lahanası tarifi nasıl yapılır? Fırında pişirilen pratik brüksel lahanası tarifi ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın
Paylaş
- 36B
- 178
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Brüksel lahanası
60 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
10 g tuz
10 g dövülmüş tane karabiber
Üzeri için:
Bergama tulum peyniri
Nasıl Yapılır?
- 1Brüksel lahanlarını tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın, soğuk suya çıkararak şoklayın.
- 2Lahanaları kuruladıktan sonra ortadan ikiye keserek bir karıştırma kabına alın.
- 3Üzerine zeytinyağı, tuz ve sarımsaklı limon suyu ilave edip iyice karıştırın.
- 4Brüksel lahanalarını, yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin içine yayın.
- 5Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10 dakika pişirin.
- 6Bir sos tenceresinde, Pınar Beyaz ile kremayı çırpın. Dövülmüş karabiberi ilave edin. Kaynayana kadar ocakta karıştırın.
- 7Fırından çıkardığınız brüksel lahanalarının üzerine bu karışımı yayarak dökün.
- 8Üzerine rendelenmiş tulum peyniri serpiştirin.
- 9Tekrar 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Damak zevkinize göre tuz ve karabiber oranını artırıp azaltabilirsiniz.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?