Tarif

Red Velvet Cupcake Tarifi

Yılbaşı ve sevgililer gününe özel, Kırmızı Kadife Kek (Red Velvet Cupcake) tarifi nasıl yapılır? Kadife dokulu kırmızı kek yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Red Velvet Cupcake Tarifi
Paylaş
  • 12B
  • 99
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
215 g un
5 g kakao
200 g pudra şekeri
5 g kabartma tozu
1 tutam tuz
170 g Pınar Tereyağı, oda sıcaklığında
Pınar
3 adet orta boy yumurta
80 ml Pınar Süt
Pınar
100 ml Pınar Sade Kefir
Pınar
3-4 damla vanilya özütü
1-2 damla jel kırmızı gıda boyası
Kreması için:
200 ml Pınar Krema, soğuk
Pınar
50 g pudra şekeri
180 g Pınar Beyaz
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 175°C ısıtın.
  • Kuru malzemeleri (ilk 5 malzeme) bir kaba eleyin.
  • Tereyağını küp küp kesin ve kuru malzemeye 2-3 seferde ekleyin. Mikserde önce 1 dk. orta devirde, sonra düşük devirde kum gibi olana kadar karıştırın.
  • 3 adet yumurta, süt, kefir, vanilya özütü ve gıda boyasını başka bir kapta karıştırın. Yavaş yavaş kuru karışıma ekleyerek homojen şekilde birleştirin.
  • Bir muffin kalıbına cupcake kağıtlarını yerleştirin.
  • Hazır olan harcı koyup 20-25 dakika kadar pişirin. Kürdan yardımıyla kontrol ederek fırından alın ve soğumaya bırakın.
  • Kreması için: Kremayı geniş bir kapta çırpın. Koyu kıvama geldiğinde içine elenmiş pudra şekeri ve Pınar Beyaz’ı ekleyip tekrar çırpın. Hepsi karışınca sıkma torbasına koyup buzdolabında 1 saat soğutun.
  • Servis edeceğiniz zaman keklerin üzerine kremayı sıkarak ve süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Tüm malzemeleriniz oda ısısında olmalı.
*Gıda boyasını toz da kullanabilirsiniz. Boyanın cinsine göre yoğunluğu değişecektir mutlaka azar azar koyup rengini ayarlayın.
*Malzemeleri doğru ölçmek sizi en doğru sonuca ulaştıracaktır! Kuru ve sıvı malzemeleri birleştirdikten sonra fazla çırpmaktan kaçının. Bu durum kekinizi yapışkan bir kıvama getirir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Unsuz Kakaolu Kek Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Choco Labneli Brownie
55 Dakika
6-8 Kişilik
15B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Çikolatalı Cupcake ve Vanilyalı Frosting Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Esra Pehlivan
· 23.12.2021

Yanındaki güzel yılbaşı kurabiyelerinin de tarifini rica edebilirmiyiz çok güzel bir sunum olmuş eminim tadı da çok güzeldir. Ellerinize sağlık❤️

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 23.12.2021

Merhaba Esra Hanım, 1-2 güne kadar sosyal medyamda paylaşıp burda da yayınlayacağım tarifi. :) Sevgiler

Esra Pehlivan
· 23.12.2021

Teşekkürler🙏

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Küçük Aşcı
· 26.12.2021

Merhaba ben 13 yaşındayım yaptıklarınız çok güzel .

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 26.12.2021

Teşekkür ederim, başarılar. :)