Tarif

Sachertorte Tarifi

Sacher turtası: Viyana, Avusturya'daki Prince Wenzel von Metternich için 1832'de Avusturyalı Franz Sacher tarafından icat edilen özel tipte bir çikolatalı kek veya tarttır. Sachertorte tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Pasta Tarifleri
Fırın
Sachertorte Tarifi
Paylaş
  • 31B
  • 103
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
140 g Pınar Tereyağı
Pınar
110 g pudra şekeri
6 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
5 ml vanilya özütü
130 g çikolata
110 g toz şeker
140 g un
200 g kayısı reçeli
Üst Kreması için:
120 ml Pınar Süt
Pınar
200 g toz şeker
150 g bitter veya sütlü çikolata

Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını bir mikserde orta hızda bir süre karıştırın.
  • Üzerine pudra şekeri ilave ederek, önce yavaş sonra orta hızda karıştırmaya devam edin.
  • Ardından yumurta sarılarını birer birer, yavaşça karışımın içine ekleyin.
  • Tam bir karışım olduğunda vanilya özütünü ve 130 gram benmari usulü eritilmiş çikolatayı miksere koyarak orta hızda karıştırmaya devam edin ve kıvam aldığında kenara alın.
  • 6 adet yumurta beyazını bir kapta 110 gr toz şeker ile orta hızda çırpmaya başlayın.
  • Köpük haline geldikten sonra hazırladığınız çikolatalı karışıma yedire yedire karıştırmaya başlayın.
  • Bu aşamada 1 su bardağı un ekleyerek karışımın kek kıvamına gelmesini sağlayın.
  • İşlem bittikten sonra 22-24 cmlik yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba boşaltın. Üstünün ve kenar kısımlarının düz olmasına dikkat edin.
  • Tepsiyi birkaç kez yavaşça tezgaha vurarak üzerinde oluşan kabarcıkların düzleşmesini sağlayın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
  • Bu esnada, kayısı marmeladını ısıtın ve akışkan bir hale gelmesini sağlayın.
  • Pişen kekin üst kısmında kabaran ve fazlalık olan yerleri varsa bir bıçak yardımı ile düzleştirin ve iyi bir pastacı bıçağı ile pürüzsüz bir biçimde ortadan ikiye bölün.
  • Hazırladığınız kayısı marmeladını, böldüğünüz orta kısma, kuru yer kalmayacak biçimde bir fırça yardımı ile sürün ve üst parçasını tekrar kapatın.
  • Ardından kalan marmeladı üstten başlayarak yanları ile beraber kaplayın. Burada püf nokta, kuru kalmayacak biçimde ince bir katman olarak yaymak.
  • Üst Kreması için: ayrı bir kapta 125 ml süt ve 200 gram toz şekeri kaynatmaya başlayın. Kaynama noktasına geldiğinde parmağınızın ucuyla aldığınızda iki parmağınızın arasında yapışkan bir şekilde uzuyor olması gerek. Bu çikolatanın doğru kıvamdaki karışımla birleşmesini ve oluşturacağı akışkanlığa doğrudan etki eden bir husustur.
  • Kıvama gelen karışıma çikolatayı ilave ederek karıştırın ve homojen bir dağılım ile erimesini sağlayın. İki üç dakika içerisinde hazır olacaktır.
  • Son dokunuş olarak; Çikolata karışımı kekin üzerine, her yerini kaplayacak biçimde dökerek yayın. Ardından 2 saat dinlendirin, yanında krem şanti veya çırpılmış krema ile servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Dondurmalı Mozaik Pasta Tarifi
55 Dakika
8-10 Kişilik
6B Görüntüleme
Kestaneli Rulo Pasta Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Karpatka Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
33B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Fatih Özfatura
· 22.07.2019

teşekkürler

Elif Çıtak
· 08.04.2020

Merhaba Fatih Bey,Rica ederim. Afiyet olsun.

Kısık Ateş
· 22.07.2019

Fatih bey merhabalar, Sachertorte tatlısını İzmir'de Bostanlı Gourmet, Karşıyaka Tuna Pastanesi, Topraktan ve Mavibahçe Coffee Shop'ta bulabilirsiniz. Sevgiler.