add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Sachertorte

Viyana, Avusturya'daki Prince Wenzel von Metternich için 1832'de Avusturyalı Franz Sacher tarafından icat edilen özel tipte bir çikolatalı kek veya tarttır. Muazzam tadı olan bu tarifi bizce denemelisiniz :)
60 Dakika
8-10 Kişilik
Pastalar
Fırın
Sachertorte

Malzeme Listesi

140 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
110 g pudra şekeri
6 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
yarım adet vanilya çubuğu
130 g çikolata (bitter veya sütlü)
110 g toz şeker
140 g un
200 g kayısı reçeli
120 ml su (üst kısım kreması)
200 g toz şeker (üst kısım kreması)
150 g çikolata (üst kısım kreması)

Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında tereyağını miksere koyun ve orta hızda bir miktar karıştırın.
  • Pudra şekeri ilave ederek, önce yavaş sonra orta hızda karıştırmaya devam edin.
  • Ardından yumurtaları birer birer, yavaşça karışımın içine ekleyin.
  • Tam bir karışım olduğunda vanilya özütünü ve 130 gram, çikolatayı (benmari usulü erittikten sonra) miksere koyarak orta hızda karıştırmaya devam edin.
  • Tam bir kıvam aldığında kenara alın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını her tarifte olduğu gibi köpük kıvamına getirip hacim almasını sağlamak.
  • 6 yumurta beyazını bir kapta az bir şeker ile orta hızda çırpmaya başlayın.
  • Yumurta beyazları köpük haline gelerek hacim almaya başlayacak. Tamamıyla hacimleşen ve işlemi biten yumurta beyazı daha önce hazırladığımız çikolatalı karışıma yedire yedire ilave etmeye başlayın.
  • Kabın içerisinde beyaz köpükler görünmeyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Bu ilave işlemi ile beraber bir miktar daha un ekleyerek karışımın kek kıvamına gelmesini sağlayın. Bu bir su bardağı kadar olacaktır.
  • İşlem bittikten sonra 22-24 santimlik yuvarlak önceden içini yağladığımız kelepçeli kalıba boşaltın. Üstünün ve kenar kısımlarının düz olmasına dikkat edin.
  • Tepsiyi birkaç kez sarsarak kabarcıkların düzleşmesi gerekiyor.
  • Fırından çıktıktan sonra düzleştirme aşamasında işiniz daha kolay olur. Önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirmeye bırakın.
  • Bu esnada, kayısı marmeladını ısıtın ve akışkan bir hale gelmesini sağlayın.
  • Kekin üst kısmında kabaran ve fazlalık olan yerleri varsa bir bıçak yardımı ile düzleştirin ve kek kesme ipleri ile ya da iyi bir pastacı bıçağı ile pürüzsüz bir biçimde ortadan ikiye bölün.
  • Hazırladığınız kayısı marmeladını, böldüğünüz orta kısma, çok kalın olmayan ama kuru yer kalmayacak biçimde bir fırça yardımı ile sürün ve üst parçasını tekrar kapatın.
  • Ardından kalan marmeladı üstten başlayarak yanları ile beraber kaplayın.
  • Burada püf nokta, fazla kalın ve bol değil, kuru kalmayacak biçimde ince bir katman olarak yaymak.
  • Bu işlem bittikten sonra ayrı bir kapta 125 ml su ve 200 gram toz şekeri kaynatmaya başlayın. Kaynama noktasına geldiğinde parmağınızın ucuyla aldığınızda iki parmağınızın arasında yapışkan bir şekilde uzuyor olması gerek. Bu çikolatanın doğru kıvamdaki karışımla birleşmesini ve oluşturacağı akışkanlığa doğrudan etki eden bir husus.
  • Bu kıvama gelen karışıma çikolatayı ilave ederek karıştırın ve homojen bir dağılım ile erimesini sağlayın. İki üç dakika içerisinde hazır olacaktır.
  • Son dokunuş olarak; Çikolata karışımını kekin üzerine, her yerini kaplayacak biçimde dökerek yayın. Ardından bir saat dinlendirin, yanında krem şanti veya çırpılmış krema ile servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Somon Waffle
20 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Naked Cake
20 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bol Çilekli Pasta
30 Dakika
4-6 Kişilik