Kısık Ateş
Tarif

Sade Yağlı Pirinç Pilavı Tarifi

Her yemeğin yanına yakışan bol tereyağlı pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır? Sade yağ nasıl elde edilir? Sade yağlı tane tane pilav yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Sade Yağlı Pirinç Pilavı Tarifi
Paylaş
  • 32B
  • 97
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g baldo pirinç
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
kaya tuzu
250 ml et suyu
450 ml içme suyu
30 g sade yağ

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri bol su ile yıkayıp sıcak ve tuzlu suda 30 dk. dinlendirin.
  • Daha sonra güzelce süzüp tereyağında bakır bir kazanda kavurmaya başlayın. 10 dk. kısık ateşte kavurduktan sonra tuz, sıcak et suyu ve içme suyunu ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp demlendirerek 15 dk. daha pişirin.
  • Altını kapatın ve bir tavada sade yağı hafifçe yakıp pilavın üzerine gezdirin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk. daha dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Sade yağ nasıl elde edilir? Örneğin; 1 kilo tereyağını bir tavaya alın, kısık ateşte erimeye bırakın. Yağ eriyip kaynarken tortular dibe çökmeye, üstü de köpük köpük kabarmaya başlayacaktır, köpükleri bir süzgeç veya kevgir yardımıyla aralıklı olarak temizleyerek sade yağ elde edebilirsiniz.
*Bakır tencere kullanmanızı öneririm.
*Tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Bulgur Pilavı Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
498B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Pilavı Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
33B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Sebzeli Perde Pilavı Tarifi
95 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Cn Cs
· 14.04.2021

Pirinci sıcak tuzlu suda bekleterek yapılan pilav muhtesem oluyor yıllardır halam böyle yapar

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Evet lezzetli olmasında büyük rolü var 😊👍 Ellerinize sağlık.

Bilal Demir
· 12.05.2021

Merhaba şefim, arpa sehriyeli salma usülü yaparsak, aynı ölçü ve aşama ile mi yapacağız?

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Merhaba, salma usulünde pilav suyunu hazırlamadan önce arpa şehriyeyi önceden kavurun. Pirinçleri de çok daha uzun süre sıcak suda bekletmeye özen gösterin. Ellerinize sağlık 🤩🤩