- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Sade Yağlı Pirinç Pilavı Tarifi
Tarif
Sade Yağlı Pirinç Pilavı Tarifi
Her yemeğin yanına yakışan bol tereyağlı pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır? Sade yağ nasıl elde edilir? Sade yağlı tane tane pilav yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 35B
- 100
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinçleri bol su ile yıkayıp sıcak ve tuzlu suda 30 dk. dinlendirin.
- 2Daha sonra güzelce süzüp tereyağında bakır bir kazanda kavurmaya başlayın. 10 dk. kısık ateşte kavurduktan sonra tuz, sıcak et suyu ve içme suyunu ilave edin.
- 3Kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp demlendirerek 15 dk. daha pişirin.
- 4Altını kapatın ve bir tavada sade yağı hafifçe yakıp pilavın üzerine gezdirin.
- 5Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk. daha dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Sade yağ nasıl elde edilir? Örneğin; 1 kilo tereyağını bir tavaya alın, kısık ateşte erimeye bırakın. Yağ eriyip kaynarken tortular dibe çökmeye, üstü de köpük köpük kabarmaya başlayacaktır, köpükleri bir süzgeç veya kevgir yardımıyla aralıklı olarak temizleyerek sade yağ elde edebilirsiniz.
*Bakır tencere kullanmanızı öneririm.
*Tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar (4)
Merhaba şefim, arpa sehriyeli salma usülü yaparsak, aynı ölçü ve aşama ile mi yapacağız?
Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi