Tarif

Şalgam Kvass Tarifi

Atıksız Mutfak Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü, kış aylarında bolca tüketilen ve sağlığa birçok faydası olan sebzeler arasında yer alan sevilen lezzet Şalgam! Hem lezzetli hem de sağlıklı bir içecek olan Probiyotik Şalgam Kvass tarifi nasıl yapılır? Şalgamlı ve Pancarlı Kvass yapmanın püf noktaları nelerdir? Her mevsim tüketebileceğiniz enfes Şalgam Kvass tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın.
30 Dakika
4-6 Kişilik
Diğer
Karıştırma
Paylaş
  • 4B
  • 25
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet şalgamın kabukları
2 adet kereviz sapı
1 adet orta boy pancar
2 diş iri sarımsak
10 g öğütülmüş kaya tuzu
100 g yoğurt suyu
1 litre içme suyu

Nasıl Yapılır?

  • Şalgamların kabuklarını soyun ve soyduğunuz kabukları geniş bir kaba veya kavanoza alın.Kereviz saplarını ve pancarları da yıkayıp küpler halinde doğrayın ve kaba alın. Kabuğu soyulmuş sarımsakları içine ilave edin.
  • Üzerine tuz, yoğurt suyu ve içme suyu ekleyip iyice karıştırın. Ağzını streç film ile sıkıca sarıp 4-5 gün boyunca buzdolabında veya ışık almayan serin bir yerde muhafaza edin. 4-5 gün boyunca günde bir kez olacak şekilde karıştırmayı ihmal etmeyin! 4-5 günün sonunda süzerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Somon Waffle Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kıbrıs Tahanı Tarifi
10 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Defne Yaprağı ve Limon Aromalı Tuz Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esra Tokat
· 18.03.2023

Beğendim 😋

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 19.03.2023

Teşekkürler 🙏🤩