add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Şambali Tatlısı

Tam kıvamında şambali nasıl yapılır? En lezzetli Şambali tarifi nasıl yapılır?
65 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
360 g Pınar Yoğurt
Pınar Ürünü
80 g toz şeker
500 g irmik
10 g kabartma tozu
2 g karbonat
1 kg toz şeker (şerbeti için)
700 ml su (şerbeti için)
1 adet limonun suyu (şerbeti için)
100 g tuzsuz fıstık

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba yoğurt ve toz şeker alınır iyice karıştırılır.
  • Üzerine irmik, kabartma tozu ve karbonat eklenerek güzelce karıştırılır. Biraz katı kıvamda olacak bu sizi korkutmasın.
  • Ardından orta boy bir tepsinin iç kısmı yağlanır, dilerseniz bu aşamada tepsinin tabanına 50-60 g pekmez yayıp karışımı üzerine boşaltın.
  • Eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir.
  • Bıçak yardımı ile tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerler çizilerek belirlenir.
  • Fıstıklar her bir dilim üzerine 2-3 adet gelecek şekilde dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika, altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  • Şerbeti için; bir tencerede 1 kg toz şeker, 700 ml su ve 1 adet limon suyu kaynayana kadar karıştırılır.
  • Şerbetin ağdalaşması için, kaynamaya başlayınca 12-15 dakika kadar kaynatılır.
  • Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine eşit olarak gezdirilir.
  • 4-5 saat oda sıcaklığında dinlendirilir. Daha sonra buzdolabına alarak soğuması sağlanır.
  • 1 gün buzdolabında dinlendirilirse çok daha lezzetli olacaktır.
  • Şambali tatlınızın üzerine tarçın, toz Antep fıstığı veya yanına kaymak koyarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Harcı tepsiye dökmeden önce tepsinin tabanına 50-60 g pekmez yayarak çok daha güzel kızarmış lezzetli bir Şambali elde edebilirsiniz.
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Tatlım için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/arama?q=NCHR24Y289029B adresinden ulaşabilirsiniz!

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (2)

Arzu BERKİN
18.05.2020

Melih bey mazeme listesine göre tepsi ölçüsü ne olmalı. .

Melih Yıldırım

Merhaba arzu, evlerimizde ki fırınların tepsisi biraz büyük gelmekte bunu göz önüne alarak orta boy bir borcam tepsinin tam olarak geleceği kanısındayım.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Cevizli Ev Sarması
60 Dakika
4-6 Kişilik