Tarif

Şambali Tatlısı

Tam kıvamında şambali tatlısı nasıl yapılır? En lezzetli Şambali tarifi nasıl yapılır? Şambali yapmanın püf noktaları nelerdir?
65 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 62B
  • 180
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
360 g Pınar Yoğurt
Pınar
80 g toz şeker
500 g irmik
10 g kabartma tozu
2 g karbonat
Şerbeti için:
1 kg toz şeker
700 ml su
1 adet limon suyu
Üzeri için:
100 g tuzsuz fıstık

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için geniş bir kaba; yoğurt ve toz şeker alınır iyice karıştırılır.
  • Üzerine irmik, kabartma tozu ve karbonat eklenerek güzelce karıştırılır. Biraz katı kıvamda olacak bu sizi korkutmasın.
  • Ardından orta boy bir tepsinin iç kısmı yağlanır, dilerseniz bu aşamada tepsinin tabanına 50-60 g pekmez yayıp karışımı üzerine boşaltın.
  • Eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir.
  • Bıçak yardımı ile tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerler çizilerek belirlenir.
  • Fıstıklar her bir dilim üzerine 2-3 adet gelecek şekilde dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175°C fırında 30 dakika, altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  • Şerbeti için; bir tencerede toz şeker, su ve limon suyu kaynayana kadar karıştırılır.
  • Şerbetin ağdalaşması için, kaynamaya başlayınca 12-15 dakika kadar kaynatılır.
  • Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine eşit olarak gezdirilir.
  • 4-5 saat oda sıcaklığında dinlendirilir. Daha sonra buzdolabına alarak soğuması sağlanır.
  • 1 gün buzdolabında dinlendirilirse çok daha lezzetliolur.
  • Şambali tatlısının üzerine tarçın, toz Antep fıstığı veya yanına kaymak koyarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Orta boy bir borcam kullanıldı.
*Harcı tepsiye dökmeden önce tepsinin tabanına 50-60 g pekmez yayarak çok daha güzel kızarmış lezzetli bir Şambali elde edebilirsiniz.
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Tatlım için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/arama?q=NCHR24Y289029B adresinden ulaşabilirsiniz!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
637B Görüntüleme
Revani
50 Dakika
6-8 Kişilik
57B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kabak Tatlısı
50 Dakika
8-10 Kişilik
263B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Arzu BERKİN
· 18.05.2020

Melih bey mazeme listesine göre tepsi ölçüsü ne olmalı. .

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 19.05.2020

Merhaba arzu, evlerimizde ki fırınların tepsisi biraz büyük gelmekte bunu göz önüne alarak orta boy bir borcam tepsinin tam olarak geleceği kanısındayım.

ÜmitÇakmak
· 28.04.2022

Şerbet tarifini göremedim

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 28.04.2022

Merhaba, malzemeler kısmının yanında yer alan 'şerbeti için' başlığına tıklamanız gerekiyor.

Emel Turunç
· 07.09.2022

Karbonat şart mı

Melih Yıldırım
· 07.09.2022

Şambali tatlısının orijinalinde karbonat mutlaka kullanılıyor fakat sadece kabartma tozuyla da güzel bir sonuç elde edebilirsiniz.