- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Pratik Künefe Tarifi
Tarif
Pratik Künefe Tarifi
Pratik yapımıyla lezzetli künefe tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 14
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g taze kadayıf
250 g tuzsuz eriyebilen künefe peyniri
6 adet küçük künefe kabı
15 g bal
Şerbeti için:
200 g toz şeker
600 ml su
2-3 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle şerbetini hazırlamak için tencereye toz şeker ve su koyup kaynatın.
- 2Kaynamaya başlayınca içerisine limon suyunu ekleyin ve ocağın altını kısın.
- 3Kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- 4Küçük bir kapta 50 gram oda sıcaklığındaki tereyağı ve balı iyice karıştırın.
- 5Kadayıfları didikleyip birbirinden ayırın ve küçük küçük doğranıp tepsi üzerine alın.
- 6Üzerlerine eritilmiş 100 g tereyağı döküp iyice harmanlayın künefe kaplarının içlerini ve yanlarını ballı tereyağı ile bolca yağlayın.
- 7İçerisine bir miktar kadayıf koyup yayın ve başka bir künefe kabı ile üzerine bastırılıp sıkıştırın.
- 8Sıkıştırılan kadayıfların üzerine peynir dilimleri koyun. (Peynir dilimleri çok fazla kenarlara taşmasın)
- 9Peynirlerin üzerine tekrar kadayıf koyun ve üzerine künefe kabıyla bastırıp iyice sıkışmasını sağlayın.
- 10Kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin ve üzerine yağlanmış künefe kabı kapatılıp ters çevirin.
- 11Diğer yüzü de kızarınca ocaktan alın ve hemen üzerine 1 kepçe ılık şerbet dökün. Pişen künefeyi ister dondurmayla, ister kaymakla servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
4.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.