Tarif

Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi

Balık sevenlerin hoşuna gidecek bir tarif. Fırında kaya levreği tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Fırın
Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi
Paylaş
  • 53B
  • 69
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1-1,5 kg kaya levreği
3 adet domates
2 adet kuru soğan
3 adet defne yaprağı
8-10 adet tane karabiber
4 diş sarımsak
1 adet limon suyu
200 ml zeytinyağı
yeteri kadar tuz

Nasıl Yapılır?

  • Fırın tepsisinin tabanına, kabuklarını soyduğunuz ve yuvarlak halkalar şeklinde doğradığınız domates ve soğanları yerleştirin.
  • Temizlediğiniz balığın içine defne yapraklarını ve tane karabiberleri koyun.
  • Balık suyunu tepsinin içine bırakacağı için her iki tarafına derin çizikler atın.
  • Çizik attığınız oluklara sarımsakları yerleştirin.
  • Limon suyunu ve zeytinyağını balıkların üzerine gezdirerek dökün.
  • Yeterince tuz ilavesi yaptıktan sonra tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatın.
  • Önceden 200°C'ye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin.
  • İnce kıyılmış maydanozları balığın üzerine serpiştirerek sıcak servis yapın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Soslu Mezgit Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Fırın Somon Tarifi
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Labne Soslu Karides Şiş Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.