- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi
Tarif
Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi
Balık sevenlerin hoşuna gidecek bir tarif. Fırında kaya levreği tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
![Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/a915ddf50e1d95e4b206cc293f98bab6d417a088.jpeg)
Paylaş
- 65B
- 70
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1-1,5 kg kaya levreği
3 adet domates
2 adet kuru soğan
3 adet defne yaprağı
8-10 adet tane karabiber
4 diş sarımsak
1 adet limon suyu
200 ml zeytinyağı
yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Fırın tepsisinin tabanına, kabuklarını soyduğunuz ve yuvarlak halkalar şeklinde doğradığınız domates ve soğanları yerleştirin.
- 2Temizlediğiniz balığın içine defne yapraklarını ve tane karabiberleri koyun.
- 3Balık suyunu tepsinin içine bırakacağı için her iki tarafına derin çizikler atın.
- 4Çizik attığınız oluklara sarımsakları yerleştirin.
- 5Limon suyunu ve zeytinyağını balıkların üzerine gezdirerek dökün.
- 6Yeterince tuz ilavesi yaptıktan sonra tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatın.
- 7Önceden 200°C'ye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin.
- 8İnce kıyılmış maydanozları balığın üzerine serpiştirerek sıcak servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Oytun Dağlı](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/c69ef37ad62f7abdc62dc4c5852aace60239e4dc.png)
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.