- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık
- Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi
Tarif
Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi
Balık sevenlerin hoşuna gidecek bir tarif. Fırında kaya levreği tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Fırın

Paylaş
- 53B
- 69
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1-1,5 kg kaya levreği
3 adet domates
2 adet kuru soğan
3 adet defne yaprağı
8-10 adet tane karabiber
4 diş sarımsak
1 adet limon suyu
200 ml zeytinyağı
yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Fırın tepsisinin tabanına, kabuklarını soyduğunuz ve yuvarlak halkalar şeklinde doğradığınız domates ve soğanları yerleştirin.
- 2Temizlediğiniz balığın içine defne yapraklarını ve tane karabiberleri koyun.
- 3Balık suyunu tepsinin içine bırakacağı için her iki tarafına derin çizikler atın.
- 4Çizik attığınız oluklara sarımsakları yerleştirin.
- 5Limon suyunu ve zeytinyağını balıkların üzerine gezdirerek dökün.
- 6Yeterince tuz ilavesi yaptıktan sonra tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatın.
- 7Önceden 200°C'ye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin.
- 8İnce kıyılmış maydanozları balığın üzerine serpiştirerek sıcak servis yapın.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.