Kısık Ateş
Tarif

Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi

Balık sevenlerin hoşuna gidecek bir tarif. Fırında kaya levreği tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi
Paylaş
  • 65B
  • 70
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1-1,5 kg kaya levreği
3 adet domates
2 adet kuru soğan
3 adet defne yaprağı
8-10 adet tane karabiber
4 diş sarımsak
1 adet limon suyu
200 ml zeytinyağı
yeteri kadar tuz

Nasıl Yapılır?

  • Fırın tepsisinin tabanına, kabuklarını soyduğunuz ve yuvarlak halkalar şeklinde doğradığınız domates ve soğanları yerleştirin.
  • Temizlediğiniz balığın içine defne yapraklarını ve tane karabiberleri koyun.
  • Balık suyunu tepsinin içine bırakacağı için her iki tarafına derin çizikler atın.
  • Çizik attığınız oluklara sarımsakları yerleştirin.
  • Limon suyunu ve zeytinyağını balıkların üzerine gezdirerek dökün.
  • Yeterince tuz ilavesi yaptıktan sonra tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatın.
  • Önceden 200°C'ye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin.
  • İnce kıyılmış maydanozları balığın üzerine serpiştirerek sıcak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Taze Baharatlı Kalamar Tempura Tarifi
21B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Balık Ekmek Uskumru Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
24B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Bebek Ahtapot Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.