Kısık Ateş
Tarif

Tava Böreği

Bol peynirli pratik tava böreği tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Tava Böreği
Paylaş
  • 20B
  • 64
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Sos için:
400 ml Pınar Süt
Pınar
120 ml sıvı yağ
100 g Pınar Beyaz Peynir (rendelenmiş)
Pınar
100 g Pınar Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
Pınar
1/2 demet kıyılmış maydanoz
5 g karbonat
5 g pul biber
5 g karabiber
Börek için:
3 adet taze yufka

Nasıl Yapılır?

  • Sos malzemelerini geniş bir kasede karıştırın. Yufkanın her katına sos harcını eşit miktarda dökün. Yufkaları üst üste koyup sıkıca rulo yaptıktan sonra serçe parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Dilimleri birbirinden ayırıp artan sosla iyice harmanlayın.
  • Bir fırın kabını yağlayın ve soslu yufkaları boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altın rengi alana ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktası

*Peynir olarak dilediğiniz gibi seçim yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Patatesli Gül Böreği Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kıymalı Çi Börek Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
11B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yalancı Su Böreği Tarifi
45 Dakika
6-8 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Nilgün Civan
· 20.08.2019

Peyniri yufkayi rulo yapmadan yufkanin her katina mi yayacagız

Oytun Dağlı
· 27.11.2020

Merhaba Nilgün, bütün malzemeler sos içinde karıştırılıp yufkanın her katına eşit olarak yayılır.