- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Tava Böreği
Tarif
Tava Böreği
Bol peynirli pratik tava böreği tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 64
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Sos için:
120 ml sıvı yağ
1/2 demet kıyılmış maydanoz
5 g karbonat
5 g pul biber
5 g karabiber
Börek için:
3 adet taze yufka
Nasıl Yapılır?
- 1Sos malzemelerini geniş bir kasede karıştırın. Yufkanın her katına sos harcını eşit miktarda dökün. Yufkaları üst üste koyup sıkıca rulo yaptıktan sonra serçe parmak kalınlığında dilimleyin.
- 2Dilimleri birbirinden ayırıp artan sosla iyice harmanlayın.
- 3Bir fırın kabını yağlayın ve soslu yufkaları boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altın rengi alana ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktası
*Peynir olarak dilediğiniz gibi seçim yapabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?