- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Şeyh Mualla Tarifi
Tarif
Şeyh Mualla Tarifi
Hatay mutfağının yöresel lezzetleri arasında yer alan şeyh mualla, patlıcan ve yeşil mercimek ile hazırlanır. Bazı yerlerde mercimekli patlıcan yemeği olarak da bilinir. Hatay usulü şeyh mualla tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 56B
- 157
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g yeşil mercimek
5 adet patlıcan
2 adet büyük domates
5 diş sarımsak
1 adet büyük kuru soğan
250 g haşlanmış nohut
20 g tatlı biber salçası
20 g domates salçası
220 g zeytinyağı
1 adet kesme şeker
kaya tuzu
karabiber
Üzeri için:
kuru nane
Nasıl Yapılır?
- 1Yeşil mercimeği bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bu şekilde 20 dakika bekletin.
- 2Patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı olarak soyun. Ardından büyük parçalar halinde doğrayıp, 15-20 dakika tuzlu suda bekletin.
- 3Domatesleri, sarımsakları ve soğanı soyup, küp küp doğrayın.
- 4Mercimeklerin suyunu değiştirin ve kara suyu çıkana kadar 8-10 dakika arasında kaynatın.
- 5Ardından mercimeği süzerek bir kap içerisine alın. Üzerine patlıcan hariç tüm malzemeyi ekleyerek harmanlayın.
- 6Orta boy bir tencerenin tabanına, hazırladığınız harçtan bir miktar yayarak koyun.
- 7Patlıcanların yarısını sıkarak sudan alın ve tenceredeki harcın üzerine dizin. Aynı işlemi harç ve patlıcan bitene kadar sırayla tekrarlayın.
- 8Tencereye 1 su bardağı su ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar ocakta tutup, ardından kuru nane ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
1.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?