Kısık Ateş
Tarif

Soğan Dolması Tarifi

Hem ara sıcak hem de ana yemek yerine geçebilecek enfes bir soğan dolması tarifi ile karşınızdayız. Soğan dolması tarifi nasıl yapılı?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 33B
  • 73
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet büyük boy soğan
20 g kuş üzümü
215 g zeytinyağı
20 g dolmalık fıstık
200 g pilavlık pirinç
240 ml su
tuz
karabiber
yeni bahar
tarçın
10 g kuru nane

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede bol tuzlu su kaynatın. Soğanlardan 4 tanesinin kabuklarını soyun, baş ve kök kısmını kesin.
  • Kaynar suda yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika haşlayın. Sudan çıkarın ve bir kenarda bekletin.
  • Soğanlar ılınınca başparmağınızla iterek önce orta kısmını çıkarın. Sonra dikkatlice soğanın içinden katmanlarını çıkarın. Parçalanmamasına özen gösterin.
  • İçi doldurulabilecek büyüklükteki katmanları doldurmak için bir kenara ayırın.
  • Orta kısmını, küçük veya parçalanmış katmanları ve haşlamadığınız diğer 4 soğanı incecik kıyın, bir kenarda bekletin. Kuş üzümünü ayıklayıp suda bekletin.
  • Kalın tabanlı bir tavaya zeytinyağı, dolmalık fıstık, kıyılmış soğan ve biraz tuz koyun. Soğanları ağır ateşte kavurun. Suyu süzülüp yıkanmış pirinci içine ekleyin. Ardından kuş üzümü ve baharatları ilave edin. Üzerine 1 bardak kadar su gezdirin.
  • Pirinci ezmeden dikkatlice karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve Ilıyıncaya kadar üstü açık olarak bekletin.
  • Pirinçli iç harcı soğanların içine doldurun. Tencereye yan yana dizin. Üzerine 1 su bardağı su gezdirin. Geniş, düz bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte pirinç iyice yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
  • Hazır olan soğan dolmalarını sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Patlıcan Sarma Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
21B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Pip Dolması Tarifi
60 Dakika
1 Kişilik
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Etli Karalahana Sarması Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
45B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.