Kısık Ateş
Tarif

Güveçte Etli Pazı Sarması Tarifi

Sarma ve dolmaların en güzeli! Güveçte etli pazı sarması tarifi nasıl yapılır? Pazı sarması yapmanın püf noktaları nelerdir?
80 Dakika
6-8 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 33B
  • 216
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet pazı
300 g pilavlık bulgur
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet domates
1/4 demet maydanoz
1/4 demet taze nane
10 g biber salçası
10 g domates salçası
200 g dana kıyma
100 ml zeytinyağı
5 g tuz
5 g karabiber
1 tutam kırmızı toz biber
1 adet limon
Sosu için:
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml zeytinyağı
20 g domates salçası
300 ml sıcak su
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Pazı yapraklarını sararmış, kötü yapraklarından ayırın. Kalan yeşil yaprakları su altında teker teker yıkadıktan sonra 10-15 saniye kaynar suda haşlayın. Hepsi bittikten sonra soğuk sudan geçirip bir kenarda bekletin.
  • İç harcı için; pilavlık bulguru güzelce yıkayıp süzgeçte bekletin ardından geniş bir karıştırma kabına alın.
  • Üzerine rendelenmiş kuru soğan, domates, ince doğranmış maydanoz ve naneyi ekleyin.
  • Ardından biber salçası, domates salçası, dana kıyma, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip güzelce karıştırın. İç harcınız hazır.
  • Pazı yapraklarının damarlı tarafı üste gelecek şekilde bir tezgaha alın. Pazı yapraklarını yırtılmadan sarabilmek için bıçağın arka tarafıyla damarlara birkaç darbe uygulayın.
  • Daha sonra iç harçtan yeteri kadar koyup yaprak sarma gibi tek tek sarmaya başlayın. Bu işleme iç harç bitene kadar devam edin.
  • Toprak güvecin tabanına elinizde kalan pazı yapraklarını ve saplarını, artan domates ve soğan kabuklarını serin. Üzerine sardığınız pazı dolmalarını güzelce dizin.
  • Dizme işlemi bittikten sonra üzerlerine limon ve domates dilimleri yerleştirin.
  • Pişerken yaprakların dağılmasını engellemek için üzerine bir tabak kapatın.
  • Pişirmeye başlamadan önce domatesli bir sos hazırlayın. Bunun için küçük bir sos tenceresinde tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, domates salçası, sıcak su, bir tutam tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın.
  • Bu sosu güvece ilave edip kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 60 dakika pişmeye bırakın.
  • Pişen pazı dolmalarını dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz, afiyet olsun.

Püf Noktası

*Dilerseniz pazıları muska şeklinde sarabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Güvecin veya tencerenin tabanına pazı yapraklarından ve saplarından koymak sarmaların pişerken yanmasını engelleyecektir.
*Sarmaları çok sıkı sarmamaya özen gösterin, iç harcı pişerken şişeceği için yırtılabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
45 Dakika
8-10 Kişilik
68B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
26B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Şırdan Dolması Tarifi
120 Dakika
2 Kişilik
84B Görüntüleme

Yorumlar (10)

MeryemMeryem
· 26.10.2020

Çok güzel olmuş ellerine sağlık

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 26.10.2020

Çok teşekkür ediyorum ✌️✌️✌️🎉🎉

MeryemMeryem
· 26.10.2020

Yaptığınız her şeyi seviyorum

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 27.10.2020

Çok teşekkür ediyorum ✌️✌️✌️🎉🎉🎉

MeryemMeryem
· 26.10.2020

Yemeklerçok güzel oluyor

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 27.10.2020

🎉🎉🎉✌️✌️✌️