Tarif

Güveçte Etli Pazı Sarması Tarifi

Sarma ve dolmaların en güzeli! Güveçte etli pazı sarması tarifi nasıl yapılır? Pazı sarması yapmanın püf noktaları nelerdir?
80 Dakika
6-8 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 29B
  • 214
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet pazı
300 g pilavlık bulgur
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet domates
1/4 demet maydanoz
1/4 demet taze nane
10 g biber salçası
10 g domates salçası
200 g dana kıyma
100 ml zeytinyağı
5 g tuz
5 g karabiber
1 tutam kırmızı toz biber
1 adet limon
Sosu için:
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml zeytinyağı
20 g domates salçası
300 ml sıcak su
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Pazı yapraklarını sararmış, kötü yapraklarından ayırın. Kalan yeşil yaprakları su altında teker teker yıkadıktan sonra 10-15 saniye kaynar suda haşlayın. Hepsi bittikten sonra soğuk sudan geçirip bir kenarda bekletin.
  • İç harcı için; pilavlık bulguru güzelce yıkayıp süzgeçte bekletin ardından geniş bir karıştırma kabına alın.
  • Üzerine rendelenmiş kuru soğan, domates, ince doğranmış maydanoz ve naneyi ekleyin.
  • Ardından biber salçası, domates salçası, dana kıyma, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip güzelce karıştırın. İç harcınız hazır.
  • Pazı yapraklarının damarlı tarafı üste gelecek şekilde bir tezgaha alın. Pazı yapraklarını yırtılmadan sarabilmek için bıçağın arka tarafıyla damarlara birkaç darbe uygulayın.
  • Daha sonra iç harçtan yeteri kadar koyup yaprak sarma gibi tek tek sarmaya başlayın. Bu işleme iç harç bitene kadar devam edin.
  • Toprak güvecin tabanına elinizde kalan pazı yapraklarını ve saplarını, artan domates ve soğan kabuklarını serin. Üzerine sardığınız pazı dolmalarını güzelce dizin.
  • Dizme işlemi bittikten sonra üzerlerine limon ve domates dilimleri yerleştirin.
  • Pişerken yaprakların dağılmasını engellemek için üzerine bir tabak kapatın.
  • Pişirmeye başlamadan önce domatesli bir sos hazırlayın. Bunun için küçük bir sos tenceresinde tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, domates salçası, sıcak su, bir tutam tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın.
  • Bu sosu güvece ilave edip kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 60 dakika pişmeye bırakın.
  • Pişen pazı dolmalarını dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz, afiyet olsun.

Püf Noktası

*Dilerseniz pazıları muska şeklinde sarabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Güvecin veya tencerenin tabanına pazı yapraklarından ve saplarından koymak sarmaların pişerken yanmasını engelleyecektir.
*Sarmaları çok sıkı sarmamaya özen gösterin, iç harcı pişerken şişeceği için yırtılabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
45 Dakika
8-10 Kişilik
52B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sebzeli Etli Dolma Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Zeytinyağlı Elma Dolması Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar (10)

MeryemMeryem
· 26.10.2020

Çok güzel olmuş ellerine sağlık

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 26.10.2020

Çok teşekkür ediyorum ✌️✌️✌️🎉🎉

MeryemMeryem
· 26.10.2020

Yaptığınız her şeyi seviyorum

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 27.10.2020

Çok teşekkür ediyorum ✌️✌️✌️🎉🎉🎉

MeryemMeryem
· 26.10.2020

Yemeklerçok güzel oluyor

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 27.10.2020

🎉🎉🎉✌️✌️✌️