- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Güveçte Etli Pazı Sarması Tarifi
Tarif
Güveçte Etli Pazı Sarması Tarifi
Sarma ve dolmaların en güzeli! Güveçte etli pazı sarması tarifi nasıl yapılır? Pazı sarması yapmanın püf noktaları nelerdir?
80 Dakika
6-8 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 33B
- 216
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet pazı
300 g pilavlık bulgur
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet domates
1/4 demet maydanoz
1/4 demet taze nane
10 g biber salçası
10 g domates salçası
200 g dana kıyma
100 ml zeytinyağı
5 g tuz
5 g karabiber
1 tutam kırmızı toz biber
1 adet limon
Sosu için:
10 ml zeytinyağı
20 g domates salçası
300 ml sıcak su
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Pazı yapraklarını sararmış, kötü yapraklarından ayırın. Kalan yeşil yaprakları su altında teker teker yıkadıktan sonra 10-15 saniye kaynar suda haşlayın. Hepsi bittikten sonra soğuk sudan geçirip bir kenarda bekletin.
- 2İç harcı için; pilavlık bulguru güzelce yıkayıp süzgeçte bekletin ardından geniş bir karıştırma kabına alın.
- 3Üzerine rendelenmiş kuru soğan, domates, ince doğranmış maydanoz ve naneyi ekleyin.
- 4Ardından biber salçası, domates salçası, dana kıyma, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip güzelce karıştırın. İç harcınız hazır.
- 5Pazı yapraklarının damarlı tarafı üste gelecek şekilde bir tezgaha alın. Pazı yapraklarını yırtılmadan sarabilmek için bıçağın arka tarafıyla damarlara birkaç darbe uygulayın.
- 6Daha sonra iç harçtan yeteri kadar koyup yaprak sarma gibi tek tek sarmaya başlayın. Bu işleme iç harç bitene kadar devam edin.
- 7Toprak güvecin tabanına elinizde kalan pazı yapraklarını ve saplarını, artan domates ve soğan kabuklarını serin. Üzerine sardığınız pazı dolmalarını güzelce dizin.
- 8Dizme işlemi bittikten sonra üzerlerine limon ve domates dilimleri yerleştirin.
- 9Pişerken yaprakların dağılmasını engellemek için üzerine bir tabak kapatın.
- 10Pişirmeye başlamadan önce domatesli bir sos hazırlayın. Bunun için küçük bir sos tenceresinde tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, domates salçası, sıcak su, bir tutam tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın.
- 11Bu sosu güvece ilave edip kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 60 dakika pişmeye bırakın.
- 12Pişen pazı dolmalarını dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz, afiyet olsun.
Püf Noktası
*Dilerseniz pazıları muska şeklinde sarabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Güvecin veya tencerenin tabanına pazı yapraklarından ve saplarından koymak sarmaların pişerken yanmasını engelleyecektir.
*Sarmaları çok sıkı sarmamaya özen gösterin, iç harcı pişerken şişeceği için yırtılabilir.
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?