Tarif

Soslu Mezgit Tarifi

Pratik sebzeli sosuyla lezzetli bir mezgit tarifi.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Tava
Soslu Mezgit Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 26
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Pınar Mezgit Fileto
Pınar
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 ml elma sirkesi
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 g taze kekik
2 g taze tarhun
3 g kaya tuzu
3 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsakları incecik kıyıp bir sos kabına alın.
  • Üzerine kaya tuzu, karabiber, tarhun, taze kekik ve sirkeyi ilave edin ve orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Sos kıvamına gelince bir süzgeç yardımı ile süzün.
  • Süzdüğünüz kısma önce iki parça halinde tereyağını mutlaka karıştırarak yedirin ve ağır ağır karıştırarak ekşi kremayı ekleyin.
  • Bu esnada ızgarada ya da yanmaz tavada mezgit filetoları istediğiniz ölçüde pişirin.
  • Servis tabağına dilediğiniz sebzeleri yerleştirip tabağa mezgit filetoları yerleştirin.
  • Hazır olan ekşi kremalı sosu üzerine ekleyip servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Fırın Somon Tarifi
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Labne Soslu Karides Şiş Tarifi
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kremalı Kalamar Dolma Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Ecem Pehlivan
· 24.12.2018

Çok pratik bir tarif, teşekkürler!

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi