Kısık Ateş
Tarif

Tuzlu Sardalya Tarifi

Tuzlu balık mezesini sevenler için harika bir tarif: Tuzlu Sardalya tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Pişirilmez
Tuzlu Sardalya Tarifi
Paylaş
  • 25B
  • 48
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg sardalya
200 g orta kalınlıkta tuz
500 g kaya tuzu
5-6 adet defne yaprağı
10-15 adet tane karabiber
30 ml üzüm sirkesi
zeytinyağı
limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Balıkları iyice yıkayıp, kafalarını ve kılçıklarını ayıklayın ve orta kalınlıktaki tuzla iyice harmanlayın.
  • İyice süzdükten sonra kaya tuzu ile karıştırın.
  • Cam bir kavanozun dibine 2 adet defne yaprağı yerleştirin. Balıkların aralarına tuz serpip tane karabiber ve defne yaprağı da koyarak kat kat kavanoza dizin.
  • Kavanozun kapağını sıkıca kapattıktan sonra üzerinde biriken suyu sürekli alın. 15 gün serin bir yerde salamurada bekletin.
  • Servis yapmak istediğinizde, biraz sirkede dinlendirip yıkayın.
  • Üzerine zeytinyağı ve limon gezdirerek servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Balık Ekmek Uskumru Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
26B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Fırında Kuşkonmazlı Somon Tarifi
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütlü Balık Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar (1)

filiz akbaş
· 17.12.2020

Merhaba tarif için teşekkürler. sormak istediğim kapağı sıkı kapayın daha sonra üzerine biriken suyu alın demişsiniz, suyunun biriktigini gördüğümüzde günlük yada saatlik kapağı açtığımızda bozulma olmaz mı? 15 gün sonra yemeye hazır hale gelmiş mi olur? Ve tuzlu sardalya yı ne kadar sürede tüketmeliyiz?