Paylaş
- 7B
- 115
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg tavuk kanat
25 g susam
100 ml soya sosu
50 ml balzamik sirke
40 g toz şeker
3 diş sarımsak
limon suyu
70 g bal
100 ml acı biber sos
20 g taze zencefil
tuz
karabiber
15 g soğan tozu
1/4 demet taze kişniş
Nasıl Yapılır?
- 1Susamları yağsız bir tavada kavurmaya başlayın.
- 2Hafif renk alan susamların üzerine sırasıyla; soya sosu, balzamik sirke, toz şeker, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, bal, acı biber sos, ince doğranmış zencefil, tuz, karabiber ve soğan tozunu ekleyip sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
- 3Kaynayan sosa tavuk kanatlarını ilave edip 5-6 dk. kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
- 4Pişen tavuk kanatlarını bir fırın tepsisine alın. Üzerine doğranmış kişniş ve dilerseniz ilave sarımsak serpin.
- 5Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin.
- 6Pişen kanatları servis tabağına aldıktan sonra kavrulmuş susam ve taze kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli