add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Süzme Saray Aşuresi

Osmanlı Mutfağından esintiler taşıyan hem görsel hem lezzet şöleni yaşatan bir tatlı tarifi olan Süzme Saray Aşuresi tarifidir.
90 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlılar
Açık Ateşte
Süzme Saray Aşuresi

Malzeme Listesi

200 g buğday
110 g nohut (haşlanmış)
110 g fasulye (haşlanmış)
110 g bakla (haşlanmış)
50 g kuru kayısı
50 g kuru üzüm
50 g kuru incir
100 g çam fıstığı
100 g ceviz içi
100 g fıstık içi
100 g fındık içi
1 kg toz şeker
65 ml gül suyu
1 adet misk
200 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
1 l su

Nasıl Yapılır?

  • Buğdayı bir gece önce ıslatın.
  • Buğdayı bir tencerede su ile haşlayın.
  • Yaklaşık 1 saat buğdayın iyice açılıp pişmesini bekleyin.
  • Daha sonra daha büyük bir tencereye bir süzgeçle haşladığınız buğdayı ekleyin.
  • Buğdayın posasını iyice ezip bir kenara alın.
  • Kuru kayısı ve inciri ince ince kıyın.
  • Daha sonra kayısı, incir ve üzümleri ayrı ayrı 5 dakika haşlayıp süzün.
  • Süzdüğünüz buğday peltesine kuruyemişler ve nar hariç tüm malzemeyi ekleyip ocağa tekrar koyun ve 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Bu arada kıvamı için su az gelirse su ilave edin.
  • Aşure hazır olmaya yakın kuruyemişlerin yarısını içine ekleyip altını kapatın.
  • Miski gülsuyu ile karıştırıp içine ilave edin.
  • Aşureyi kaselere koyup üzerlerini kalan kuruyemişler ve nar ile süsleyip biraz soğuyunca servis edin.

Püf Noktası

1 kase ayıklanmış nar ile üzerini süsleyebilirsiniz.

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tiramisu (kedi dili bisküvili)
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik