add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequote-leftquote-rightrecipereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Süzme Saray Aşuresi

90 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlılar
Açık Ateşte
Süzme Saray Aşuresi
Osmanlı Mutfağından esintiler taşıyan hem görsel hem lezzet şöleni yaşatan bir tatlı tarifi olan Süzme Saray Aşuresi tarifidir.

Malzeme Listesi

200 g buğday
110 g nohut (haşlanmış)
110 g fasulye (haşlanmış)
110 g bakla (haşlanmış)
50 g kuru kayısı
50 g kuru üzüm
50 g kuru incir
100 g çam fıstığı
100 g ceviz içi
100 g fıstık içi
100 g fındık içi
1 kg toz şeker
65 ml gül suyu
1 adet misk
200 ml Pınar Süt
1 l su

Nasıl Yapılır?

  • Buğdayı bir gece önce ıslatın.
  • Buğdayı bir tencerede su ile haşlayın.
  • Yaklaşık 1 saat buğdayın iyice açılıp pişmesini bekleyin.
  • Daha sonra daha büyük bir tencereye bir süzgeçle haşladığınız buğdayı ekleyin.
  • Buğdayın posasını iyice ezip bir kenara alın.
  • Kuru kayısı ve inciri ince ince kıyın.
  • Daha sonra kayısı, incir ve üzümleri ayrı ayrı 5 dakika haşlayıp süzün.
  • Süzdüğünüz buğday peltesine kuruyemişler ve nar hariç tüm malzemeyi ekleyip ocağa tekrar koyun ve 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Bu arada kıvamı için su az gelirse su ilave edin.
  • Aşure hazır olmaya yakın kuruyemişlerin yarısını içine ekleyip altını kapatın.
  • Miski gülsuyu ile karıştırıp içine ilave edin.
  • Aşureyi kaselere koyup üzerlerini kalan kuruyemişler ve nar ile süsleyip biraz soğuyunca servis edin.

Püf Noktası

1 kase ayıklanmış nar ile üzerini süsleyebilirsiniz.

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar

Bu tarif için henüz yorum bulunmamaktadır.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Puding
15 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tiramisu
70 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Panna Cotta
10 Dakika
2-4 Kişilik