Kısık Ateş
Tarif

Süzme Saray Aşuresi Tarifi

Osmanlı Mutfağından esintiler taşıyan hem görsel hem lezzet şöleni yaşatan bir tatlı tarifi olan Süzme Saray Aşuresi tarifidir. Saray aşuresi nasıl yapılır?
90 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Süzme Saray Aşuresi Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 47
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g aşurelik buğday
110 g haşlanmış nohut
110 g haşlanmış fasulye
100 g haşlanmış bakla
50 g kuru kayısı
50 g kuru üzüm
50 g kuru incir
100 g çam fıstığı
100 g ceviz içi
100 g fıstık içi
100 g fındık içi
1 kg toz şeker
65 ml gül suyu
1 adet misk
200 ml Pınar Süt
Pınar
2 litre su

Nasıl Yapılır?

  • Buğdayı bir gece önce ıslatın.
  • Ertesi gün bir tencerede üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.
  • Yaklaşık 1 saat buğdayın iyice açılıp pişmesini bekleyin.
  • Daha sonra geniş ve büyük bir tencereye bir süzgeçle haşladığınız buğdayı alın.
  • Buğdayın posasını iyice ezip bir kenara alın.
  • Kuru kayısı ve incirleri ince ince kıyın.
  • Doğranmış kayısı, incir ve kuru üzümleri ayrı ayrı 5 dakika haşlayıp süzün.
  • Süzdüğünüz buğday peltesine kuru yemişler ve nar hariç tüm malzemeyi ekleyip ocağa tekrar koyun ve 20 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  • Kıvamı için su az gelirse su ilave edin.
  • Aşure hazır olmaya yakın kuru yemişlerin yarısını içine ekleyip altını kapatın.
  • Miski gül suyu ile karıştırıp içine ilave edin.
  • Aşureyi kaselere pay edip, üzerlerini kalan kuru yemiş, nar ve dilediğiniz malzemelerle süsleyin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Ayıklanmış nar, file badem ve file Antep fıstığı ile üzerini süsleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Onur Tosun
Onur Tosun
A La Carte Chef
Tahinli Sufle Tarifi
approved
45 Dakika
8-10 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Frambuaz Mousse Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Helvai Hakani Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
95B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.