Tarif

Tabanlı Cheesecake

Hem tatlı, hem de pek ferah bir cheesecake tarifi. Tabanlı Cheesecake nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Cheesecake
Fırın
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Tabanlı Cheesecake
approved

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
220 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
400 g Pınar Beyaz
Pınar Ürünü
200 g toz şeker
10 g nişasta
3 adet yumurta
50 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
50 g bisküvi
25 g toz fındık
25 g kırık fındık

Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için; Tereyağı, bisküvi, toz fındık ve kırık fındığı rondo ile çekip 8-10 cm'lik bir kalıbın dibine bastırarak yerleştirin.
  • Diğer yanda Pınar Beyazı elle çırpıp; Pınar Ekşi Krema, şeker ve yumurtayı sırası ile ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak nişastayı da ekleyip birkaç dakika daha çırpın.
  • Hazır olan harcı kalıba ekleyin, kalıbı fırın tepsisine yerleştirin. Kalıbın yarısına yakın olacak şekilde tepsiye su koyun. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan cheesecake'i 1 gün dinlendirin.
  • 1 gün sonra hazır olan cheesecake'i kalıptan çıkarıp servis edin.

Püf Noktası

*8-10 cm'lik tek kişilik kalıplar kullanabilirsiniz!

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (1)

Edanur Şenol
12.07.2020

merhaba benmari usulü fırında ısıtmak nasıl oluyo

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frambuazlı ve Limonlu Cheesecake
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
San Sebastian Cheesecake
65 Dakika
8-10 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
New York Cheesecake
70 Dakika
6-8 Kişilik