Paylaş
- 13B
- 63
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g beyaz çikolata
100 g un
10 g kabartma tozu
5 g toz vanilin
50 g toz şeker
6 adet yumurta
100 g tahin
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağı ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
- 2Un, kabartma tozu, vanilin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın.
- 3Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın, beyazları bulut kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
- 4Yumurta sarılarını, tahini ve sütü hazırladığınız unlu karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- 5Daha sonrasında erittiğiniz tereyağı ve çikolatayı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Tamamen karışana kadar çırpın. Tamamen karıştıktan sonra hazırladığınız merengi ekleyerek fold edin.
- 6Hazır olan sufle harcını fırın kaplarına yarıya kadar dolacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 14-15 dakika aralığında pişirin.
- 7Tahinli sufleleriniz servise hazır, sıcak olarak tüketiniz.
- 8Servis önerisi: Tahin tadı ağır gelebileceği için vanilyalı dondurma veya krema ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tahin tadı ağır gelebileceği için vanilyalı dondurma veya krema ile servis edebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Onur Tosun
A La Carte Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?