Tarif

Elmalı Strudel Tarifi

Apple strudel, bir zamanlar Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'na ait olan Avusturya, Kuzey İtalya ve Avrupa'nın birçok ülkesinde popüler bir pasta olan geleneksel bir Viyana turtasıdır. Karşınızda pratik Elmalı Strudel tarifi.
50 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Elmalı Strudel Tarifi
Paylaş
  • 23B
  • 163
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kırmızı elma
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 ml portalal suyu
15 g bal
30 g toz şeker
90 g kuru üzüm
20 g esmer şeker
5 g toz tarçın
2 adet Pınar Milföy Hamuru
Pınar
20 g öğütülmüş badem
1 adet yumurta

Nasıl Yapılır?

  • Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin.
  • Tereyağını bir tavada eritip elmaları içerisine ekleyin ve 2-3 dakika pişirin.
  • Portakal suyu, bal, toz şeker ve kuru üzümleri ekleyip şeker çözülüp elmalar pişene kadar karıştırın.
  • Piştikten sonra tamamen soğuyana kadar kenarda bekletin.
  • Ayrı bir yerde esmer şeker ve tarçını karıştırın.
  • Milföy hamurlarından birini düz bir zemine alın ikiye katlayın (yapıştırmayın) ve katlanan kısma 2 cm aralıklarla küçük kesikler atın.
  • Hamuru geri açıp öğütülmüş bademlerin yarısını serpin.
  • Soğuyan elmaları süzdürün, yarısını hamurun ortasına yerleştirin.
  • Hamurun kenarlarına yumurta sürüp birleştirin ve sıkıca kapatın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine, birleştirilen kısım altta kalacak şekilde koyun.
  • Üzerine yumurta sürün, esmer şeker ve tarçın karışımının yarısını üzerine serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 20-25 dakika hamur kıtır kıtır olana kadar pişirin.
  • Pişen strudelin üzerine bol pudra şekeri serperek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Çilekli Kup Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Beyaz Çikolatalı ve Ekşi Kremalı Parfe Tarifi
10B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kestaneli İncir Tatlısı Tarifi
11B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Ömer Şef
· 28.04.2020

Çok güzel gözüküyor ellerine sağlık şefim

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 02.05.2020

Teşekkür ediyorum 🤗

İnci Dinek
· 28.04.2020

Bunu bugun denicem sef😁

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 02.05.2020

Hadi bakalım kolay gelsin 🤗

Sena Sena
· 02.05.2020

Şekillendirme kısmını tam anlayamadım hazırlama videosu var mi

Eda Ss
· 05.05.2020

Evet şekillendirme kısmıyla ilgili bir video olursa çok iyi olur şefim:)