add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Tartların Kraliçesi

İsmine yaraşır, asil ve bir o kadar da lezzetli tartların kraliçesi tarifi :)
50 Dakika
6-8 Kişilik
Tart
Fırın
Tartların Kraliçesi

Malzeme Listesi

200 g un
125 g Pınar Tereyağı
50 g pudra şekeri
10 g vanilya
10 g kabartma tozu
1 adet yumurta sarısı
30 g su
100 g Pınar Labne
Pınar Ürünü
100 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
100 g Pınar Süt
20 g toz şeker
20 g un
1 adet yumurta
10 g Pınar Tereyağı
200 g beyaz çikolata
200 g bitter çikolata
1 adet muz

Nasıl Yapılır?

  • Tart kalıbını ½ yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın.
  • Derin bir kaba un koyun.
  • Unun üzerine tereyağı, su, yumurta sarısı, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru merdane yardımı ile açın.
  • Yağladığınız tart kalıbına hamuru yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Pişen tartları fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • İç kreması için; bir tencereye süt, toz şeker, un ve yumurtayı koyun
  • Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
  • Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve içine beyaz çikolatayı koyup karıştırın.
  • Çikolatayı harca iyice yedirdikten sonra tereyağı ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
  • Hazırlamış olduğunuz harca Pınar Krema ve Pınar Labne ekleyip karıştırın.
  • Muzu halka şeklinde dilimleyin.
  • Tartın ortasına hazırladığınız karışımın yarısını sıkın ve muz dilimlerini ekleyin.
  • Üzerine tekrar karışımdan sıkın.
  • Bitter çikolatayı rendeleyip tartın üzerine ekleyin
  • Buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı Şeftalili Tart
25 Dakika
6-8 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Çilekli Tart
30 Dakika
2-4 Kişilik