add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Tartların Kraliçesi

İsmine yaraşır, asil ve bir o kadar da lezzetli tartların kraliçesi tarifi :)
50 Dakika
6-8 Kişilik
Tart
Fırın
Tartların Kraliçesi

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g un
125 g Pınar Tereyağı
50 g pudra şekeri
10 g vanilya
10 g kabartma tozu
1 adet yumurta sarısı
30 g su
100 g Pınar Labne
Pınar Ürünü
100 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
1 l Pınar Süt
20 g toz şeker
20 g un
1 adet yumurta
10 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
200 g beyaz çikolata
200 g bitter çikolata
1 adet muz

Nasıl Yapılır?

  • Tart kalıbını ½ yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın.
  • Derin bir kaba un koyun. Ardından sırasıyla, tereyağı, su, yumurta sarısı, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru merdane yardımı ile açın.
  • Yağladığınız tart kalıbına hamuru yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Pişen tartları fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • İç kreması için; bir tencereye süt, toz şeker, un ve yumurtayı koyun.
  • Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
  • Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve içine beyaz çikolatayı koyarak karıştırın.
  • Çikolatayı harca iyice yedirdikten sonra tereyağı ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
  • Hazırlamış olduğunuz harca Pınar Krema ve Pınar Labne ekleyerek karıştırın.
  • Muzu halka şeklinde dilimleyin.
  • Tartın ortasına hazırladığınız karışımın yarısını sıkın ve muz dilimlerini ekleyin.
  • Üzerine tekrar karışımdan sıkın.
  • Bitter çikolatayı rendeleyip tartın üzerine ekleyin
  • Buzdolabında dinlenmeye bırakın ve soğuk olarak servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ballı Şeftalili Tart
50 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Çikolatalı Kayısı Tart
70 Dakika
8-10 Kişilik