Tarif
Tartların Kraliçesi
İsmine yaraşır, asil ve bir o kadar da lezzetli tartların kraliçesi tarifi :)
50 Dakika
6-8 Kişilik
Tart
Fırın

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g un
125 g Pınar Tereyağı
50 g pudra şekeri
10 g vanilya
10 g kabartma tozu
1 adet yumurta sarısı
30 g su
100 g Pınar Labne
100 g Pınar Krema
1 l Pınar Süt
20 g toz şeker
20 g un
1 adet yumurta
10 g Pınar Tereyağı
200 g beyaz çikolata
200 g bitter çikolata
1 adet muz
Nasıl Yapılır?
- 1Tart kalıbını ½ yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın.
- 2Derin bir kaba un koyun. Ardından sırasıyla, tereyağı, su, yumurta sarısı, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurun.
- 3Yoğurduğunuz hamuru merdane yardımı ile açın.
- 4Yağladığınız tart kalıbına hamuru yerleştirin.
- 5Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika kızarana kadar pişirin.
- 6Pişen tartları fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- 7İç kreması için; bir tencereye süt, toz şeker, un ve yumurtayı koyun.
- 8Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
- 9Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve içine beyaz çikolatayı koyarak karıştırın.
- 10Çikolatayı harca iyice yedirdikten sonra tereyağı ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
- 11Hazırlamış olduğunuz harca Pınar Krema ve Pınar Labne ekleyerek karıştırın.
- 12Muzu halka şeklinde dilimleyin.
- 13Tartın ortasına hazırladığınız karışımın yarısını sıkın ve muz dilimlerini ekleyin.
- 14Üzerine tekrar karışımdan sıkın.
- 15Bitter çikolatayı rendeleyip tartın üzerine ekleyin
- 16Buzdolabında dinlenmeye bırakın ve soğuk olarak servis edin.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.