- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Ispanaklı Kömbe Tarifi
Tarif
Ispanaklı Kömbe Tarifi
Antep usulü ıspanaklı kömbe tarifi nasıl yapılır? Geleneksel lezzetlerden kömbe yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...
60 Dakika
8-10 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 33B
- 119
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
850 g un
500 ml su
25-30 g tuz
İç Harcı için:
1 kg ıspanak
2 adet kuru soğan
100-150 ml sıvı yağ
10 g biber salçası
tuz&karabiber
kırmızı toz biber
Yağlamak için:
150 ml sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- 1Hamur için, unu havuz haline getirin ve suyu yavaşça ekleyerek hamuru karıştırın. Tuzu ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazır olan hamurun üzerini nemli bir bez ile örtün, 30-40 dakika dinlenmeye bırakın.
- 2Bu sırada iç harcı için ıspanakları yıkayın, temizleyin ve iri iri doğrayın.
- 3Küp şeklinde doğranan soğanları sıvı yağda sotelemeye başlayın. Salçayı ilave edin 2-3 dakika daha soteleyin.
- 4Üzerine doğranmış ıspanakları ekleyin, çok fazla söndürmeden soteleyin, baharatları ekledikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya alın.
- 5Dinlenen hamuru bezeler halinde 7 eşit parçaya bölün. Tek tek yağlayarak tepsinin boyutuna göre merdane yardımı ile açın. Böylelikle ince hamurlar elde edeceksiniz.
- 6Yağlamak için: Ayrı bir kasede sıvı yağ ve yoğurdu çırpın.
- 7Kullanacağınız tepsinin alt kısmını bir miktar sıvı yağ ile yağlayın, açtığınız hamurlardan 3 tanesinin aralarına yağ ve yoğurt harcından sürerek yerleştirin.
- 8Ispanak harcının yarısını güzelce hamurların üzerine yayın. Tekrar bir bezeden açılan hamuru ıspanaklı harcın üzerine koyun ve tekrar yoğurtlu harç sürün. Tüm bezeler ve ıspanaklı harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- 9En son üzerine kalan bol yoğurtlu harcı iyice yayın ve keskin bir bıçak yardımı ile eşit şekilde dilimleyin.
- 10Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- 11Fırından çıktıktan sonra nemli bir bez ile üzerini örtün ve dinlendirin. Daha sonra dilediğiniz gibi servis edin.
- 12NOT: Bu kömbeyi kıymalı olarak da yapabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.