Tarif

Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk göğsü tarifi nasıl yapılır? Tavuk göğsü muhallebisi nasıl yapılır? Tavuk göğsü tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Tavuk Göğsü Tarifi
Paylaş
  • 34B
  • 132
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 adet tavuk göğsü
1 litre Pınar Süt
Pınar
25 g mısır nişastası
30 g pirinç unu
100 g toz şeker
2 g toz damla sakızı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü suda haşlayın ve haşlandıktan sonra tel tel tiftikleyin. Tavukları ne kadar ince tifterseniz o kadar iyi sonuç alacaksınız.
  • Tiftiklenmiş tavuk etlerini bir kaba alın, üstünü geçecek kadar su doldurun ve ağzını streç filmle kapatıp buzdolabına kaldırın. En az 4-5 saat beklettikten sonra bol suyla yıkayın, suyunu sıkın ve bir kenara alın.
  • Tereyağı hariç tüm malzemeyi geniş bir tencereye alın. Muhallebi kıvamı alıncaya kadar sürekli çırparak pişirin.
  • Kaynamaya başladığında tiftiklenmiş tavuk etlerini muhallebinin içine ekleyin. Tekrar kaynayana dek pişirmeye devam edin.
  • Yeterince kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve tereyağını ekleyin. 5 dk. boyunca havalandırarak çırpmaya devam edin.
  • Hazır olan tavuk göğsü tatlısını ister kaselere porsiyonlayın, isterseniz de bir borcama dökün.
  • Tamamen soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. 1 gece beklettikten sonra toz tarçınla süsleyip servis edin.

Püf Noktası

*Dibinin tutmaması için çırpıcıyla karıştırmayı hiç bırakmayın. Pişirme işlemi yaparken kısık ateş kullanmaya özen gösterin.
*Tavukları ne kadar ince tifterseniz o kadar iyi sonuç alacaksınız.
*Arzuya göre tatlı karışımına vanilya ekleyebilirsiniz.
*Dilim olarak servis edebileceğiniz tatlıyı şık bir şekilde servis kaselerinde de ikram edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.8
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kaymaklı Güllaç Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tavuk Göğsü Kazandibi
60 Dakika
10-12 Kişilik
56B Görüntüleme
Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Güllaç Tarifi
approved
9B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Doğukan Sarıbaşak

En kısa zamanda yapılacak! Teşekkürler tarif için

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 28.03.2023

Şimdiden ellerinize sağlık 👨‍🍳👍

İnci Dinek
· 18.05.2023

Şef denedim sulu oldu yoğunlaşmadı tarife uydum şimdi soğudu buzdolap kaldırcam neden sulu oldu anlamadım daha yapmam sanıırm