Tarif

Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası

Ramazana özel harika bir çorba önerim var. Mis gibi kokusuyla tavuk sulu arpa şehriye çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba
Tencere
Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası
Paylaş
  • 56B
  • 162
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g zeytinyağı
10 g domates salçası
1 adet domates rendesi
5 g kuru nane
3 g pul biber
5 g un
600 ml tavuk suyu
1 dilim limon
50 g arpa şehriye
8 g tuz
5 g karabiber
1/4 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağında; domates salçası, domates rendesi, kuru nane, pul biber ve unu kavurun.
  • Salçanın kokusu çıkınca tavuk suyu ve 1 dilim limonu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan sudan limon dilimini çıkarın.
  • Arpa şehriye, tuz ve karabiberi ekleyin, orta kısık ateşte şehriyeler şişene kadar yaklaşık 10-15 dk karıştırarak pişirin.
  • Pişen çorbaya kıyılmış maydanoz ekleyerek sıcak olarak servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
45B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
98B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
49B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.