Tarif

Tavuklu Mantarlı Kiş Tarifi

Lezzetine bayılacağınız bir tarif: Tavuklu Mantarlı Kiş tarifi nasıl yapılır? Kiş hamuru nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
75 Dakika
6-8 Kişilik
Kiş Tarifleri
Fırın, Tava
Tavuklu Mantarlı Kiş Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 95
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kiş Hamuru için:
350 g un
2 çimdik tuz
170 g Pınar Tereyağı, soğuk
Pınar
1 adet büyük boy yumurta
50 ml çok soğuk su
İç Harcı için:
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
500 g tavuk
1 adet kuru soğan
400 g mantar
150 ml Pınar Krema
Pınar
150 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
1 adet büyük yumurta
tuz
kekik
70 g Pınar Kaşar Peyniri, rendelenmiş
Pınar
100 g Pınar Hellim Peyniri
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Kiş Hamuru için: Un, tuz ve soğuk tereyağını mikserin palet ucu ile kum haline gelene kadar karıştırın. Yumurtayı ve soğuk suyu ekleyin.
  • Hamur toparlanmaya başladığında tezgaha alıp, çok yoğurmadan hamuru toplayın. Elinizle yuvarlayıp üstüne bastırın ve streç filme sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.
  • Fırını 180°C’ye ayarlayın. Hamuru dolaptan çıkarıp 5 dakika dışarda beklettikten sonra yağlı kağıt üzerine alın ve merdane ile açın.
  • 20 cm’lik tart kalıbının kenarlarını da kaplayacak kadar açıp, hamuru kalıba yerleştin. Tabanını birkaç kez çatalla delin. Kenarlarını düzleştirmeyi unutmayın.
  • Üzerine yağlı kağıt koyup, ağırlık yapması için nohut dökün ve 25 dakika pişirin.
  • 25 dakika sonra, üstünden ağırlıkları ve yağlı kağıdı alıp kiş hamurunu tekrar fırına atın ve 10 dakika daha pişirin. Daha sonra fırından alıp kenara koyun.
  • İç Harcı için: Bir tavada tereyağını eritin. Doğranmış tavuk ve soğanları hafif soteleyin. Mantarları da ilave edip soteleme işlemini tamamlayın ve soğumaya alın.
  • 2 çeşit krema, yumurta, tuz, kekik ve rendelenmiş kaşar peynirini bir kapta karıştırın. Sotelenmiş tavuk etlerini ve mantarları da ekleyerek karıştırın.
  • Hazır olan iç harcı kişin üzerine dökün. Üzerine dilimlenmiş hellim peynirleri dizerek fırına verin.
  • 30-35 dakika kadar üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tavuklu mantarlı kişiniz hazır. Biraz dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domatesli Kiş Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kuşkonmazlı Kiş Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
8B Görüntüleme
Patlıcanlı Kiş Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.