- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Taze Sarımsak Yemeği Tarifi
Tarif
Taze Sarımsak Yemeği Tarifi
Mevsiminde bir tarifle karşınızdayız. Faydalarını saymakla bitiremediğimiz taze sarımsak yemeği ile sağlığınıza sağlık katacaksınız! Kuzu etli taze sarımsak yemeği ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
55 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 27B
- 84
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet taze sarımsak
300 g kuşbaşı kuzu eti
10 ml zeytinyağı
10 g domates salçası
10 g biber salçası
tuz ve karabiber
1 litre su
Nasıl Yapılır?
- 1Taze sarımsakların kök kısımları kesilir, soyulur, bol su ile iyice yıkandıktan sonra gelişigüzel doğranır.
- 2Kuşbaşı etler zeytinyağında suyunu çekip bırakana kadar kavrulur.
- 3Domates ve biber salçası eklenerek karıştırılır.
- 4Temizlenmiş sarımsaklar ilave edilir. Baharatlarla tatlandırılır.
- 5Son olarak 1 litre su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirilir.
- 6Güzel bir sunum tabağında sıcak olarak servis edilir.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.