Tarif

Etli Bamya Tarifi

Bamya, insan vücudu için oldukça faydalı besinler arasında olup tamamen kendine has bir tada sahiptir. Ağız sulandıran etli bamya tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 120B
  • 72
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250-300 g kuşbaşı kuzu eti
1/2 kg taze bamya
2 adet kuru soğan
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 diş sarımsak
3 adet domates
500 ml kaynar su
1/2 adet limon suyu
8 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Eti tencereye koyun, kısık ateşte bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.
  • Üzerine 400 ml kadar su ilave edin. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Suyun üzerine çıkan köpüğü kevgirle temizleyin.
  • Daha sonra ateşi kısıp kapağını kapatın, et yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çektikçe ilave sıcak su ekleyin.
  • Bamyaları temizleyin, yıkayın ve süzün. Soğanları ince ince kıyın. Ayrı bir tavada tereyağında pembeleşene kadar kavurun.
  • İnce kıyılmış sarımsak ve küp doğranmış domatesleri ekleyin ve bir iki dakika daha kavurun.
  • Kavrulmuş soğan karışımını etin üzerine ekleyin. Üzerine 2 su bardağı kaynar su ilave edin.
  • 10 dakika kaynattıktan sonra temizlenmiş bamyayı ve limon suyunu ilave edin.
  • Bamyalar yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Tuzunu ekleyin, karıştırın ve sıcak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Izgarada Yoğurtlu Patlıcan Tarifi
11B Görüntüleme
Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi
20B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Armutlu Kereviz Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.