Tarif

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

Tane tane dökülen tel şehriyeli pirinç pilavı nasıl yapılır? Pirinç pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir?
35 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tencere
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı
Paylaş
  • 3B
  • 56
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
340 g baldo pirinç
70 g Pınar Tereyağı
Pınar
55 g tel şehriye
10 g tuz
700 ml sıcak et suyu

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayıp uygun bir kaba alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın, en az 1 saat bekletin. Daha sonra nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
  • Pilav tenceresinde tereyağını eritin, üzerine şehriyeleri ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
  • Ardından suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin, pirinç taneleri sertleşene kadar ortalama 3-4 dk. daha kavurun.
  • Üzerine tuz ve sıcak et suyunu ilave edin. Bir kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Suyunu çekip, pilavın üzerinde gözenekler (delikler) oluştuğunda ocaktan alın. Üzerine bir havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın ve 10-15 dk. demlenmeye bırakın.
  • Demlenen pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası

Tane Tane Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
*Tane tane bir pilav yapmak için, pirinçleri bol su ile nişastası gidene kadar yani yıkama suyu berraklaşana kadar yıkayın.
*Tane tane pirinç pilavını en kolay baldo pirinçle yapabilirsiniz.
*Birkaç damla limon suyu pirinçlerin daha parlak olmasını sağlar.
*Tereyağını eritirken az miktarda sıvı yağ ekleyip yağın yanmasını önleyebilir, pilavın daha parlak olmasını sağlayabilirsiniz.
*Kullandığınız pirinç türüne göre eklemeniz gereken su miktarı değişkenlik gösterebilir.
*Pişirme işlemi bitene kadar pilavı karıştırmamaya özen gösterin.
*Tuz, biber oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Pişen pilavı en az 10 dk. demlendirdikten sonra servis etmeye özen gösterin.
*Tel şehriye yerine arpa şehriye kullanabilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav
50 Dakika
2-4 Kişilik
35B Görüntüleme
Portakal Kabuklu ve Safranlı Pi̇lav
5B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Paella
50 Dakika
2 Kişilik
14B Görüntüleme