- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Tutmaç Çorbası Tarifi
Tarif
Tutmaç Çorbası Tarifi
En eski Türk yemeklerinden biri olan Tutmaç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 56B
- 127
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1200 ml su
250 g kuşbaşı kuzu eti
5 g tuz
Erişte Hamuru için:
140 g un
1 adet yumurta
75 ml su
3 g tuz
Terbiyesi için:
1 adet yumurta
500 g süzme yoğurt
20 g un
2 diş ezilmiş sarımsak
240 ml et suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Kuşbaşı kuzu etlerini 1200 ml kadar suda haşlayın üzerinde oluşan köpükleri sık sık temizleyin. Daha sonra etler yumuşayıncaya kadar pişirmeye bırakın, tuzunu ekleyin.
- 2Erişte hamuru için; Un, yumurta, su ve tuzu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez kapatarak 15-20 dakika dinlendirin.
- 3Dinlenen hamuru ortadan 2’ye bölüp merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın. Kare şeklinde keserek parçalara ayırın.
- 4Hazır olan erişte hamurlarının yarısını bol tereyağında kızartın ve havlu kağıdın üzerine alın. (burada sunum için bir avuç kızarmış hamurlardan kenara ayırın) Daha sonra haşlanan etlerin suyuna ekleyin ve etlerle beraber haşlanmalarını sağlayın.
- 5İşlem görmemiş diğer erişte hamurları için; haşlanmış et suyunun bir kısmını ayrı bir tencereye alıp erişteleri haşlayın.
- 6Terbiyesi için: Geniş bir kasede yumurta, süzme yoğurt, un, ezilmiş sarımsaklar ve et suyunu boza kıvamına gelene kadar karıştırın.
- 7Hazır olan terbiyeyi, etlerin ve kızarmış hamurların olduğu suya ekleyin. Son olarak haşlanmış hamurlu et suyunu da üzerine ekleyip tüm malzemeleri tek bir yerde birleştirin.
- 8Kısa bir süre daha çorbanızı karıştırarak kaynatın ve bir kaseye alın.
- 9Kızarmış tereyağı ve ayırdığınız kızarmış eriştelerle servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?