Kısık Ateş
Tarif

Un Helvası Tarifi

Geleneksel un helvası lezzetini bir de bu tarifle deneyin. Tam ölçülü Un helvası tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Un Helvası Tarifi
Paylaş
  • 88B
  • 98
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
250 g un
1 tutam tuz
1 litre Pınar Süt
Pınar
400 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye tereyağını koyun. Yağı yakmadan erimesini sağlayın.
  • Üzerine elenmiş unu ve tuzu ilave edin.
  • Çok kısık ateşte, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak unu kavurun. Unun kokusu çıkıp iyice pembeleşmeli. Bu da en az 30 dakika sürer.
  • Unu kavurmaya başladığınızda ayrı bir tencereye sütle toz şekeri koyup kaynatın.
  • Üzerine sıçramamasına dikkat ederek kavrulmuş unun üzerine kaynar haldeki şekerli sütü boca edin. İyice karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Helva şerbetini çektiğinde ateşten alın. Bir kez daha karıştırın.
  • Kapağını kapalı olarak 20 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  • Helvaya şekil verirken içerisine dilerseniz ceviz koyun ve ılık olarak servis yapın. Üzerine toz tarçın serpmeyi unutmayın.

Püf Noktası

*Helva yapımı için en uygun tencere kalaylı bakırdan, yuvarlak dipli olur. Helvayı süt yerine sadece su ile de yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Güllaç Tarifi
45 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Fırın Sütlaç Tarifi
65 Dakika
10-12 Kişilik
57B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Güllaç Paludesi Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.