- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Vişneli Crumble Kek Tarifi
Vişneli Crumble Kek Tarifi
- 26B
- 107
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 180°C’ye ayarlayın.
- 2Kek Harcı için: Tereyağını krema kıvamına gelene kadar, yüksek devirde çırpın. Kenarlarda toplanırsa, mikseri durdurup spatula ile ortaya alın.
- 3Toz şekeri ekleyip yüksek devirde 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin.
- 4Mikseri düşük devire alın. Yumurtaları tek tek ekleyin. Vanilya özütünü ve ekşi kremayı ekleyin.
- 5Elenmiş un, kabartma tozu ve bir çimdik tuzu da ekledikten sonra bir iki tur çevirin ve mikseri kapatın. Spatula ile fazla karıştırmamaya özen göstererek, homojen bir karışım haline getirin. Yoğun bir karışım olacaktır.
- 6Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz 20 cm’lik kalıba önce kek harcını dökün.
- 7Ardından bir kaşık nişasta ile donuk vişneleri bir kapta karıştırın, fazla nişastasını eleyerek kek harcının üstüne dizin.
- 8Crumble için: un, esmer şeker, toz şeker ve soğuk tereyağını bir kapta elinizle, bezelye taneleri gibi olana kadar ufalayın. Doğru kıvamı yakalayabilmek için tereyağının çok soğuk olması çok önemli!
- 9Vişnelerin üzerine de crumble harcını dağıtın ve fırına verin.
- 10Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika pişirin.
- 11Pişen keki çırpılmış krema veya bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Crumble yaparken tereyağını soğuk kullanmak hamurun fazla cıvık olmasını engelleyecek ve tam kırıntı kıvamına gelmesine yardımcı olacaktır.
*Crumble hamurunu hazırlayıp buzlukta 2 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Kek Tarifleri
Yorumlar (3)
Crumble anında eridi. Üstelik buzluktan çıkardığım tereyağ ile yaptım. kek pişmedi, kesinlikle denenmemesi gereken bir tarif; kesinlikle!!!
Merhaba Hacer Hanım, bu reçeteyi senelerdir hem kendi mutfağımda hem işletmelerde kullandım. Ayrıca paylaşım yapmadan önce tüm reçeteleri 2 kere denedikten sonra yayınlıyorum. Paylaştığımızdan beri de birçok takipçim denedi. Kimse böyle bir sorun hiç yaşamadı ve böyle sert bir dönüş almadık ☺️ Belki ölçülerinizde bir karışıklık olmuştur, belki fırın ayarınızda sorun vardır.. 🌸
Bu yorumu sıradan tarif deneyen birisi olarak değil, sık sık tatlı yapan, farklı tarifler deneyen ve çoğunlukla da başarılı olan biri olarak yazıyorum. Hassas tartı kullanıyorum; tarifte uymadığım tek bir nokta dahi yok. Sert yazmam çok normal, hem vaktim hem malzemem çöp oldu. Keşke size övgülerini ileten takipçilerinizi bu yorum satırlarında da görebilseydik.