Tarif

Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi

Klasik ekmek kadayıfı tatlısı tarifine farklı bir yorum: Vişneli Ekmek Kadayıfı tarifi nasıl yapılır? Vişneli ekmek kadayıfının şerbeti nasıl yapılır? Hazır ekmek kadayıfından vişneli ekmek kadayıfı yapmanın püf noktaları nelerdir? Lezzetli tadı ve kolay yapımıyla nefis bir tatlı olan vişneli ekmek kadayıfı için gerekli malzemeler nelerdir? Tüm detaylarıyla kaymaklı ekmek kadayıfı tatlısı tarifi için hemen tıklayın!
75 Dakika
8-10 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi
Paylaş
  • 25B
  • 31
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 litre Pınar Vişne Suyu
Pınar
400 g toz şeker
500 ml sıcak su
1 adet orta boy ekmek kadayıfı
400 g kaymak
Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Vişne suyunu toz şeker ile kaynatın.
  • O sırada kuru haldeki ekmek kadayıfını büyük ve yuvarlak bir tepsiye alın, ılık su ile her yerine gelecek şekilde ıslatın.
  • Kaynayan vişne suyunu 2-3 dk daha kaynatın ve kenara alın. Büyük bir tepsiye aldığınız ekmek kadayıfını ocağa, kısık ateşe alın ve vişne suyunu kadayıfın her yerine gelecek şekilde, kepçe yardımıyla dökerek kaynatın.
  • Üst kısmı iyice suyu emdikten sonra kadayıfı istediğiniz gibi dilimleyin ve tersini çevirin. Kalan vişne suyunu da eşit şekilde dökün.
  • Şerbeti çektikten sonra, ocaktan alın ve üzerini kapatarak soğumaya bırakın.
  • Hazır olan vişneli ekmek kadayıfı tatlısını, isterseniz arasına isterseniz üzerine kaymak koyarak ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
197B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Tahinli Un Helvası Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
6B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Pratik Fındıklı Baklava Tarifi
5B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.