- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Hamsiköy Fırın Sütlacı Tarifi
Hamsiköy Fırın Sütlacı Tarifi
- 88B
- 185
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Sütün 1 bardağını ayırıp geri kalanını yaklaşık 45 dakika kısık ateşte kaynatın.
- 2Üzerine pirinçleri ekleyip kaynatmaya devam edin.
- 3Ayırdığınız 1 bardak sütü, yumurta sarılarını ve nişastayı ayrı bir kapta çırpın. Ardından kaynayan sütün içine yavaş yavaş ekleyin. 10 dakika daha karıştırarak kaynatın.
- 4Karışıma toz şekeri ekleyin ve sütün rengi hafif değişene kadar karıştırmaya devam edin.
- 5Kıvam alan sütlacı küçük kaplara porsiyonlayın ve üstü kabuk bağlayana kadar soğumaya bırakın.
- 6Sütlaç kaplarını içi bir miktar su dolu tepsilere yerleştirin ve önceden ısıtılmış 250°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- 7Son olarak bol fındık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktası
*Pınar Süt yerine Pınar Latte Art Barista Süt'te tercih edebilirsiniz.
*Kıvamına göre süt miktarını artırabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (23)
Ben bir çimdik tuz atiyorum ve yumurta koymuyorum. Atesten aldigimda olcume gore yarim kasik tereyag ekliyorum.Ve sanıldıgı gibi beyaz olmuyor. Damakta o cimdik tuz hissedildiginde efsane bir tat oluşturuyor. Nacizane bir tavsiyedir. Zennuptada yeme firsatim oldu. Kafa kafaya lezzetler diyebilirim.👍
Sütü 1 saat kaynatmak hacmini çok azaltıyor, bu yüzden şeker çok fazla geliyor ve kıvamı fazla koyu oluyor. Ben bir bardak daha süt ekleyerek durumu düzeltmeye çalıştım ama yazanın yarısı kadar şeker koymama rağmen fazla şekerli oldu.