- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Yaprak Bezelye Kavurması Tarifi
Tarif
Yaprak Bezelye Kavurması Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Bezelye. Artan bezelye kabuklarından neler yapılabilir? Güzel bir ara sıcak olarak sunabileceğiniz yaprak bezelye kavurması tarifi nasıl yapılır? Yoğurtlu soslu nefis bir bezelye kavurması tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
30 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava
Paylaş
- 41B
- 54
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
70 g kuru domates
1/2 kg ayıklanmış bezelye kabuğu
150 ml sıcak su
10 g tuz
Üzeri için:
mikro filiz
kiraz domates
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tavada tereyağını eritin, üzerine piyazlık doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- 2Kuru domatesleri ince uzun şeritler halinde doğrayıp tencereye ekleyin, sotelemeye devam ederken bezelye kabuklarını da ilave edip güzelce karıştırın.
- 3Bir miktar sıcak su ve tuz ekleyin. Bu şekilde 15 dakika pişirin.
- 4Pişen yaprak bezelye kavurmasını bir servis tabağa alın.
- 5Üzerine çırpılmış yoğurt gezdirin. Mikro filizlerle ve kiraz domateslerle süsleyerek bekletmeden servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?