Kısık Ateş
Tarif

Yaprak Bezelye Kavurması Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Bezelye. Artan bezelye kabuklarından neler yapılabilir? Güzel bir ara sıcak olarak sunabileceğiniz yaprak bezelye kavurması tarifi nasıl yapılır? Yoğurtlu soslu nefis bir bezelye kavurması tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
30 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 41B
  • 54
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
70 g kuru domates
1/2 kg ayıklanmış bezelye kabuğu
150 ml sıcak su
10 g tuz
Üzeri için:
Pınar Yoğurt
Pınar
mikro filiz
kiraz domates

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tavada tereyağını eritin, üzerine piyazlık doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Kuru domatesleri ince uzun şeritler halinde doğrayıp tencereye ekleyin, sotelemeye devam ederken bezelye kabuklarını da ilave edip güzelce karıştırın.
  • Bir miktar sıcak su ve tuz ekleyin. Bu şekilde 15 dakika pişirin.
  • Pişen yaprak bezelye kavurmasını bir servis tabağa alın.
  • Üzerine çırpılmış yoğurt gezdirin. Mikro filizlerle ve kiraz domateslerle süsleyerek bekletmeden servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patatesli Sucuklu Kroket Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Soslu Karnabahar Kızartma Tarifi
47B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Krem Peynirli Kızarmış Patates Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Esra Mıdık
· 20.04.2022

Hemen deneyeceğim harika bir bilgi teşekkürler şefim

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 21.04.2022

🤩 Teşekkürler

Esra Tokat
· 23.04.2022

Çok güzel bir tarif olmuş, yapımı da kolay. Deneyeceğim

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 25.04.2022

Teşekkürler Esra 👍👍😇

Derya Torunoğlu
· 04.06.2022

Ellerinize saglik harika görünüyor 👏👏👏👏

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 04.06.2022

Çok teşekkürler 🙏😇🤩