Kısık Ateş
Tarif

Yenidünya Kebabı Tarifi

Bambaşka bir kebap tarifi ile karşınızdayım. Yenidünya (malta eriği) kebabı nasıl yapılır? Kebap yapmanın püf noktaları nelerdir? Yenidünya kebap tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 47B
  • 180
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 adet yenidünya/malta eriği
500 g köftelik kıyma
5 g tuz
5 g karabiber
10 g biber salçası
10 g domates salçası
1 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
30 ml su
15 ml nar ekşisi

Nasıl Yapılır?

  • Yenidünyaları enlemesine ikiye kesip, çekirdek yataklarını çıkarın.
  • Ayrı bir yerde köftelik kıyma, tuz, karabiber, biber ve domates salçalarını iyice yoğurun. Harçtan küçük bezeler koparıp elinizde yuvarlayın.
  • İki parça yenidünya arasına bir adet köfte olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp yan yana dizin.
  • Üzerine dilimlenmiş domates ve yeşil biberleri ekleyin, yağlı kağıtla kaplayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • 30 dakika sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp, su ve nar ekşisi karışımını üzerine gezdirin. Yeniden fırına verip, köfteler kızarana dek pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Dilerseniz yemeğinize kuru reyhan ve az miktarda zahter ekleyerek farklı bir aroma ve koku sağlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Arnavut Ciğeri Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
400B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Mezeli Akçaabat Köfte Tarifi
16B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Etli Patlıcan Güveç Tarifi
100 Dakika
6-8 Kişilik
102B Görüntüleme

Yorumlar (6)

SeyhanSayar
· 19.05.2020

Çok severiz her sene yaparız

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 22.12.2020

Süper 👏👍

Hülya Çil
· 25.06.2022

Kebabın renk bulmuş hali👏

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 26.06.2022

Kesinlikle 😁 Çok teşekkürler 👏👍👍

Murat Urak
· 26.06.2022

Harikasinchefdokturmusun

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 26.06.2022

Teşekkürler 😊👏👏