- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Yenidünya Kebabı Tarifi
Tarif
Yenidünya Kebabı Tarifi
Bambaşka bir kebap tarifi ile karşınızdayım. Yenidünya (malta eriği) kebabı nasıl yapılır? Kebap yapmanın püf noktaları nelerdir? Yenidünya kebap tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 47B
- 180
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 adet yenidünya/malta eriği
500 g köftelik kıyma
5 g tuz
5 g karabiber
10 g biber salçası
10 g domates salçası
1 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
30 ml su
15 ml nar ekşisi
Nasıl Yapılır?
- 1Yenidünyaları enlemesine ikiye kesip, çekirdek yataklarını çıkarın.
- 2Ayrı bir yerde köftelik kıyma, tuz, karabiber, biber ve domates salçalarını iyice yoğurun. Harçtan küçük bezeler koparıp elinizde yuvarlayın.
- 3İki parça yenidünya arasına bir adet köfte olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp yan yana dizin.
- 4Üzerine dilimlenmiş domates ve yeşil biberleri ekleyin, yağlı kağıtla kaplayın.
- 5Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- 630 dakika sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp, su ve nar ekşisi karışımını üzerine gezdirin. Yeniden fırına verip, köfteler kızarana dek pişirin.
- 7Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Dilerseniz yemeğinize kuru reyhan ve az miktarda zahter ekleyerek farklı bir aroma ve koku sağlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?