Kısık Ateş
Tarif

Sac İçi Dana Tarifi

Sunumu ve iştah kabartan kokusu ile et yemeklerinin en çok beğenilen halini sizlere sunuyorum. Sac kavurma tarifi tüm et sevenlere gelsin! Afiyet olsun.
60 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Sac İçi Dana Tarifi
Paylaş
  • 12B
  • 99
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g dana bonfile
1 adet kuru soğan
5 adet mantar
2 adet domates
6 adet cherry domates
2 adet patates
1 adet patlıcan
1 adet dolmalık biber
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı soğan
2 adet lavaş
5 g sumak
tuz ve karabiber
70 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Bir tavada tereyağını eritin, jülyen doğranan soğanları sotelemeye başlayın, az miktarda zerdeçal ekleyin.
  • Ardından küp doğranan dana bonfile, mantar ve domatesleri ilave edin.
  • Diğer sebzeleri (doğranmış patlıcan, patates) fritöz veya yağ dolu derin bir tencerede kızartın, kızaran sebzeleri baharatlarla tatlandırın.
  • Sivri biber, kırmızı biber, dolmalık biber ve cherry domatesleri közleyin.
  • Altı yanan sac tavasının ortasına mantarlı domatesli dana etini koyun. Kenarlarına fritözde kızartılan sebzeleri, közlenen sebzeleri ve lavaşları yerleştirin.
  • İlave olarak yeşillik ve sumakla yoğurulmuş kırmızı soğanları ekleyin.
  • Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Soya Soslu Dana Bonfile Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Fırında İzmir Köfte Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
124B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kuzu Ciğer Izgara Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
33B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.