- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Yer Elması Çorbası Tarifi
Paylaş
- 24B
- 111
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 ml zeytinyağı
30 g kuru soğan
150 g patates
500 g yer elması
1.5 litre su
tuz
beyaz biber
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, soğan ve patatesleri 5 dk. soteleyin.
- 2Kabukları ince bir şekilde soyulmuş olan yer elmalarını ve 1.5 lt suyu ilave edip 30 dk. pişmeye bırakın.
- 3Ardından tuz ve beyaz biberle tatlandırın.
- 4Çorbanızı rondodan geçirerek homojen bir kıvam almasını sağlayın.
- 5Servis ederken üzerine fırınlanmış minik balkabağı ve biberiye yağı ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Zafer Bilge
Marka kurucusu
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?