Tarif

Zeytinyağlı Enginar

Sağlıklı bir zeytinyağlı enginar tarifi... Bol garnitürlü zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Zeytinyağlı enginar yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere, Kısık Ateşte
Zeytinyağlı Enginar
Paylaş
  • 20B
  • 236
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet ayıklanmıș enginar
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet patates
2 adet orta boy havuç
200 g donuk bezelye
2 adet taze sıkılmış limon suyu
240 ml içme suyu
5 g toz şeker
7-8 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Yaprak ve sap kısımları temizlenmiş taze enginarları, kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Patates ve havuçların kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra haşlayın.
  • Orta boy bir tavada zeytinyağını ısıtın, yemeklik doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Üzerine haşlanmış patates ve havuçları ekleyin, 2-3 dk. daha kavurma işlemine devam edin.
  • Çözdürülmüş bezelyeleri de ekledikten 3-4 dk. sonra ocaktan alın. Sebze garnitürünüz hazır.
  • Geniş tabanlı bir tencereye enginarları dizin, orta kısımlarını hazırladığınız sebze garnitürüyle doldurun.
  • Ayrı bir kapta; taze sıkılmış limon suyu, içme suyu, toz şeker, tuz ve 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağını karıştırarak bir sos elde edin.
  • Bu sosu enginarların üzerine gezdirerek tencereye ekleyin ve kapağını kapatın. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. (35-40 dk.)
  • Pişen enginarları kendi tenceresinde soğutun ardından buzdolabında dinlendirin.
  • Arzuya göre üzerine kıyılmış dereotu ve zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Püf Noktası

*Sap ve yaprak kısımlarından ayıklanmış taze enginarları, kararmamaları için limonlu suda bekletmeye özen gösterin.
*Soğuk olarak servis yapmadan önce üzerine ekstra zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
*Tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayın.
*Sosunda kullandığınız limon suyu yerine portakal suyu kullanabilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
34B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan
45 Dakika
2-4 Kişilik
6B Görüntüleme