Tarif

Zeytinyağlı Enginar

Sağlıklı bir zeytinyağlı enginar tarifi... Bol garnitürlü zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Zeytinyağlı enginar yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere, Kısık Ateşte
Zeytinyağlı Enginar

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet ayıklanmıș enginar
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet patates
2 adet orta boy havuç
200 g donuk bezelye
2 adet taze sıkılmış limon suyu
240 ml içme suyu
5 g toz şeker
7-8 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Yaprak ve sap kısımları temizlenmiş taze enginarları, kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Patates ve havuçların kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra haşlayın.
  • Orta boy bir tavada zeytinyağını ısıtın, yemeklik doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Üzerine haşlanmış patates ve havuçları ekleyin, 2-3 dk. daha kavurma işlemine devam edin.
  • Çözdürülmüş bezelyeleri de ekledikten 3-4 dk. sonra ocaktan alın. Sebze garnitürünüz hazır.
  • Geniş tabanlı bir tencereye enginarları dizin, orta kısımlarını hazırladığınız sebze garnitürüyle doldurun.
  • Ayrı bir kapta; taze sıkılmış limon suyu, içme suyu, toz şeker, tuz ve 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağını karıştırarak bir sos elde edin.
  • Bu sosu enginarların üzerine gezdirerek tencereye ekleyin ve kapağını kapatın. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. (35-40 dk.)
  • Pişen enginarları kendi tenceresinde soğutun ardından buzdolabında dinlendirin.
  • Arzuya göre üzerine kıyılmış dereotu ve zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Püf Noktası

*Sap ve yaprak kısımlarından ayıklanmış taze enginarları, kararmamaları için limonlu suda bekletmeye özen gösterin.
*Soğuk olarak servis yapmadan önce üzerine ekstra zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
*Tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayın.
*Sosunda kullandığınız limon suyu yerine portakal suyu kullanabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
4B
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
30B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan
45 Dakika
2-4 Kişilik
6B