add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Zeytinyağlı Enginar

Sağlıklı bir zeytinyağlı enginar tarifi...
60 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Kısık Ateşte
Zeytinyağlı Enginar

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet ayıklanmıș enginar
150 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
300 g bezelye
50 g toz şeker
7 g tuz
100 ml su
2 adet orta boy havuç
2 adet taze sıkılmıș limon suyu
2 adet küçük boy patates

Nasıl Yapılır?

  • Yaprak ve sap kısımlarından ayıklanan taze enginarları, kararmamaları için; 1 adet limon sıkılmış bol suda bekletin.
  • Kabuklarını soyduğunuz patates ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra küçük bir tencerede, orta ateşte 5 dakika kadar haşlayın.
  • Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğradıktan sonra oda sıcaklığında çözdürülen donuk bezelyelerle karıştırın.
  • Suyunu süzdüğünüz haşlanmış sebzeleri, kısa bir süre soğuttuktan sonra bezelyeli karışımla harmanlayın.
  • Limonlu suda bekleyen enginarları, geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin.
  • Enginarların orta kısımlarını hazırladığınız sebze karışımıyla doldurun.
  • Taze sıkılmış portakal suyu, içme suyu ve kalan 1 adet limon suyunu; toz şeker, zeytinyağı ve tuz ilavesiyle ayrı bir kapta karıştırın.
  • Hazırladığınız zeytinyağlı karışımı enginarların üzerinde gezdirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 45-50 dakika kadar pişirin.
  • Soğuyan enginarları servis tabaklarına alın ve arzuya göre ince kıyılmış dereotu ilavesiyle servis edin.

Püf Noktası

Enginarlar taze olmalı.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan
35 Dakika
2-4 Kişilik