Tarif

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Sağlıklı bir zeytinyağlı enginar tarifi... Bol garnitürlü zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Zeytinyağlı enginar yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere, Kısık Ateşte
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Paylaş
  • 64B
  • 308
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet ayıklanmıș enginar
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet patates
2 adet orta boy havuç
200 g donuk bezelye
2 adet taze sıkılmış limon suyu
240 ml içme suyu
5 g toz şeker
7-8 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Yaprak ve sap kısımları temizlenmiş taze enginarları, kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Patates ve havuçların kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra haşlayın.
  • Orta boy bir tavada zeytinyağını ısıtın, yemeklik doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Üzerine haşlanmış patates ve havuçları ekleyin, 2-3 dk. daha kavurma işlemine devam edin.
  • Çözdürülmüş bezelyeleri de ekledikten 3-4 dk. sonra ocaktan alın. Sebze garnitürünüz hazır.
  • Geniş tabanlı bir tencereye enginarları dizin, orta kısımlarını hazırladığınız sebze garnitürüyle doldurun.
  • Ayrı bir kapta; taze sıkılmış limon suyu, içme suyu, toz şeker, tuz ve 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağını karıştırarak bir sos elde edin.
  • Bu sosu enginarların üzerine gezdirerek tencereye ekleyin ve kapağını kapatın. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. (35-40 dk.)
  • Pişen enginarları kendi tenceresinde soğutun ardından buzdolabında dinlendirin.
  • Arzuya göre üzerine kıyılmış dereotu ve zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Püf Noktası

*Sap ve yaprak kısımlarından ayıklanmış taze enginarları, kararmamaları için limonlu suda bekletmeye özen gösterin.
*Soğuk olarak servis yapmadan önce üzerine ekstra zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
*Tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayın.
*Sosunda kullandığınız limon suyu yerine portakal suyu kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan Tarifi
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
83B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Portakallı ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
30B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Mammo Hamo
· 24.04.2022

Harika tarif teşekkür ederim

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 25.04.2022

Teşekkür ederiz afiyet olsun 🤩