add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Blog

Bıçak Çeşitleri ve Uluslararası Kesim Teknikleri

Özellikle profesyonel anlamda chef'lik yapan herkesin bilmesi gereken bıçak çeşitleri ve Uluslararası kesim teknikleri...

Bıçak Çeşitleri ve Uluslararası Kesim Teknikleri
Paylaş

Bıçaklar

Şef bıçağı: Şefin hemen hemen her iş için kullandığı bıçaktır. Doğrama, dilimleme gibi işleri bununla yapar. Genellikle 25cm- 35cm aralığında olur.

Utility bıçak: Şef bıçağının bir boy küçüğüdür. Daha hafif işler için kullanılabilir.

Ufak bıçak (paring knife): Sebze meyvelerin soyulması, tıraşlanması vb işler için kullanılır.

Kemik Sıyırma Bıçağı: Et ile kemiği birbirinden ayırmak için kullanılır. Kesici yüzeyi, şef bıçağınınkinden daha ince ve daha kısadır.

Fileto bıçağı: Balık fileto etme amacıyla kullanılır. Kemik sıyırma bıçağı ile aynı boylarda olup, daha esnek bir yapıya sahiptir.

Dilimleme bıçağı: Pişmiş et dilimlemek için kullanılır. Füme somon gibi ürünlerde de kullanılabilir.

Satır: Ağırlığı dolayısıyla genellikle kemikleri kesmek için kullanılır.

Tourne Bıçağı: Ufak bıçak, ucu kıvrık. Meyve sebzelere şekil vermek amacıyla kullanılır.

 

 

Fehmi Samancı
Fehmi SamancıAkademi Şefi

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Yazılar

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Porselen Demek Sağlık Demektir

Porselen ve Özellikleri

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Porselen ve Seramik Arasındaki Farklar

Kütahya Porselen Ege Bölge Müdürü Burak Koçoğlu, Porselen ve Seramik arasındaki farklılıkları anlatıyor...