Blog

Bıçak Çeşitleri ve Uluslararası Kesim Teknikleri

Özellikle profesyonel anlamda şeflik yapan herkesin bilmesi gereken bıçak çeşitleri ve Uluslararası kesim teknikleri.

Bıçak Çeşitleri ve Uluslararası Kesim Teknikleri
Paylaş

Bıçaklar

Şef bıçağı: Bir şefin hemen hemen her iş için kullandığı bıçaktır. Doğrama, dilimleme gibi işleri bununla yapabilir. Genellikle 25-35 cm aralığında olur.

Utility bıçak: Şef bıçağının bir boy küçüğüdür. Daha hafif işler için kullanılabilir.

Ufak bıçak (paring knife): Sebze meyvelerin soyulması, tıraşlanması vb. işler için kullanılır.

Kemik Sıyırma Bıçağı: Et ile kemiği birbirinden ayırmak için kullanılır. Kesici yüzeyi, şef bıçağından daha ince ve daha kısadır.

Fileto bıçağı: Balık fileto çıkarma amacıyla kullanılır. Kemik sıyırma bıçağı ile aynı boylarda olup, daha esnek bir yapıya sahiptir.

Dilimleme bıçağı: Pişmiş et dilimlemek için veya füme somon gibi ürünlerde kullanılır.

Satır: Ağırlığı dolayısıyla genellikle kemikleri kesmek için kullanılır.

Tourne Bıçağı: Ufak ve ucu kıvrık bir bıçak çeşididir. Genellikle meyve ve sebzelere şekil vermek amacıyla kullanılır.

Fehmi Samancı
Fehmi SamancıEğitmen / Danışman Şef

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Yazılar

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Porselen Demek Sağlık Demektir

Porselen ve Özellikleri

4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Porselen ve Seramik Arasındaki Farklar

Kütahya Porselen Ege Bölge Müdürü Burak Koçoğlu, Porselen ve Seramik arasındaki farklılıkları anlatıyor...

12B
Mert Soley
Mert SoleySCA Etkinlik Direktörü - Boxx Coffee Roasters Co.
Temel Kahve Kavurma ve Demleme Teknikleri

Her kahvenin farklı demleme ve kavrulma teknikleri vardır çünkü bunların birçok sebebi vardır.

4B