Blog

Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?
Paylaş
  • 26B
  • 31
  • Kaydet

Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Esasında ‘’Custard’lı Tart sınıflamasına girer. Sebebi ise alt taban olarak kullanılan malzemenin short hamuru olmasından kaynaklanır.

Cheesecake Hamuru: Gevşek Hamur

Cheesecake Tarihi

Yapılan araştırmalarda, cheesecake'in Eski Yunan döneminde yapılan ilk olimpiyat düzenlemelerinde atletlere verildiği, daha sonra Romalılar tarafından Avrupa’ya taşındığına inanılmaktadır. Avrupalı göçmenler sayesinde de bu lezzet Amerika kıtasına da taşınmıştır.

Krem peynirin, 1872 yılında süt ve süt ürünleri üreticisi William Lawrence’ın bir Fransız peyniri olan "Neufchatel" peynirlerini tekrardan üretmeye çalışması sırasında kaza sonucu tam olgunlaşmamış peynir üretilmesinden elde edildiği bilinmektedir. Daha sonraları 1880 yılından itibaren "Philadelpia" adı ile peynirini markalaştırıp satmıştır.

Cheesecakeler Sıcak ve Soğuk Cheesecake’ler Olarak İkiye Ayrılır

Sıcak cheesecakeler hazırlandıktan sonra kalıp içerisinde fırında su banyosu içerisinde düşük ısıda uzun sürede yavaş yavaş pişen tatlılardır. Sıcak cheesecakelerden örnek olarak ‘’Newyork Style’’ örnek verebiliriz.

Soğuk cheesecakeler ise daha çok jelatin ile karıştırılan ve fırında pişmeyen tatlılardır.

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mutfağın Doğuşu: Göbeklitepe

Göbeklitepe’nin hikayesi.

16B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Osmanlı Saray Mutfağı

Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.

20B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme