Kısık Ateş
Blog

Kasım Ayı Meyveleri Nelerdir?

Kasım ayı meyveleri hayata lezzet katmaya yardımcı zenginliğiyle oldukça ilgi çekicidir. O zaman sağlığa faydalı meyveler arasında Kasım ayında neler yiyebileceğinizi birlikte keşfedelim.

Kasım Ayı Meyveleri Nelerdir?
Paylaş
  • 3B
  • 6
  • Kaydet

Kasım Ayı Meyveleri

Sonbahar – kış döneminde hangi meyveler tüketilir? Kasım ayı meyveleri tüm lezzetiyle ve içerdiği minerallerle, vitaminlerle bu dönemde sağlığınızı destekler. Yaz mevsiminin tamamen bittiği havaların artık serinlediği ve kışı hissettiğimiz mevsimde Kasım ayı meyveleri hayata lezzet katmaya yardımcı zenginliğiyle oldukça ilgi çekicidir. O zaman sağlığa faydalı meyveler arasında Kasım ayında neler yiyebileceğinizi birlikte keşfedelim.

Mandalina

C vitamini deposu mandalina, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Kış boyu tüketilerek aynı zamanda yeni hücre oluşumuna, kemik erimesine, cilt yaralarının iyileşmesine katkıda bulunabilir. Mandalina mayhoş lezzetiyle göz hastalıklarına, demir emiliminin artırılmasına, kan şekerinin dengelenmesine destek verir.

Portakal

Vitamin ve mineral kaynağı portakal, kış mevsiminin en güçlü bağışıklık destekçilerindendir. Hem taze meyve olarak hem suyu tüketilerek sağlığınızı destekleyebilir. Kalbe, tansiyona, sindirime, göze, gebelik sürecine, diyabet rahatsızlığına iyi gelebilir, demir emilimini artırmaya yardımcı olur.

Greyfurt

Narenciye ailesinin acı – tatlı lezzetine sahip greyfurt, A ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Bağışıklığı destekler, cilt ve göz sağlığının korunmasına yardımcı olur. Vücut direncini artırır, kış hastalıklarından korunmak için etkili bir destek verir. Zayıflamaya yardımcı olur. Kolesterol ve tansiyonu dengeleyebilir, kalp krizi riskini düşürebilir. Greyfurt sağlığınız için destekleyici bir meyvedir ancak ilaç kullananların dikkatli tüketmesi gereken bir meyvedir aynı zamanda.

Elma

A, B, C, E, K vitaminleri içeren elma, sindirim dostu bir meyve desteği verir. Yorgunluğa, uykusuzluğa, sinir sisteminin aktif çalışmasına, demir emiliminin artmasına, bağışıklığın güçlenmesine yardımcıdır. Her gün bir porsiyon elma tüketmek rutin beslenmeyi de diyet sürecini de destekler, sağlıklı besin değerlerinden almaya yardımcı olur.

Kuşburnu

Minicik formuyla tam bir şifa deposu olan kuşburnu Kasım ayı meyveleri arasında yer alır. Kuşburnu kalp ve damar sağlığına iyi gelebilir. Boşaltım sistemini destekler. Gribal enfeksiyonlara karşı koruyuculuk kazandırabilir. Mideye destek verebilir. Öksürüğe iyi gelebilir, çay olarak tüketildiğinde boğaz ağrılarını hafifletebilir. Bağışıklık sistemini destekler.

Üzüm

Kasım ayında üzümün birkaç türünü görebilirsiniz. Üzüm bol sulu bir meyvedir. Hazımsızlığa, kabızlığa iyi gelebilir. Göz sağlığını destekler, görme yetisini güçlendirebilir. Cilt sağlığını destekler, cildi erken yaşlanmaya karşı koruyabilir. Saç sağlığını destekleyebilir. Migrene iyi gelebilir, migren krizlerinin daha hafif geçmesine yardımcı olabilir.

Kızılcık

Kızılcık düşük kalorili yüksek besin değerine sahip kırmızı renkli meyveler ailesindendir. Kalp ve damar sağlığını destekler. Diyabet gibi kronik hastalıklara iyi gelir, tedaviyi destekler. Antioksidan desteği verir, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Beyin sağlığını destekler. Kilo verme sürecine destek olur.

Kivi

Kivi yüksek lif kaynağına sahiptir. Kasım ayı meyveleri ile birlikte tezgahlarda sıklıkla yer alır, kış boyu tüketilir. C, E, K vitaminleri desteği verir. Düşük kalorilidir. Cilde, kalbe, kabızlığa, uykusuzluğa, astıma, sindirim problemlerine, göz sağlığına destek verir, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

Trabzon hurması

Trabzon’da yetişen ve tüm ülkede afiyetle tüketilen Trabzon hurması ya da diğer adıyla cennet meyvesi, zengin C vitamini kaynağıdır. Bu yönüyle bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur, kış hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir. Sindirim sistemini lifli yapısıyla destekler, düzenli çalışmasına yardımcı olur. Erken yaşlanma belirtilerini geciktirebilir, göz sağlığını destekleyebilir, kan basıncını düzenleyebilir. 

Bal kabağı

Kasım ayı meyveleri ve sebzeleri arasında ortak ürün bal kabağı olabilir. Hem tatlı hem de yemek olarak hazırlanıp tüketilebilen bal kabağı, tüm şifasıyla mevsiminde mutfaklardaki yerini almaya başladı. Bal kabağı bağırsak hareketlerinin daha hızlı çalışmasına yardımcı olur, kilo verme sürecini destekler. Tokluk süresini artırabilir. Cilde destek olur. Fosfor, demir, kalsiyum, magnezyum, çinko, potasyum gibi çok değerli mineral desteği sağlar.

Nar

Bereket meyvesi nar, Kasım ayında meyve şölenini başlatır. Tanecikli yapısıyla ve sulu tadıyla çok yönlü bir lezzet sunan nar, sağlığınız için oldukça destekleyicidir. Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Enfeksiyonu önlemeye çalışır. Hafızayı güçlendirmeye ve Alzheimer riskini düşürmeye destek verir. Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcıdır. Antioksidan desteği verir. Bağışıklığı güçlendirebilir.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

23B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

15B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

32B Görüntüleme