Kısık Ateş
Blog

Kış Meyveleri Nelerdir?

Kış boyu hastalanmamak, soğuktan az etkilenmek ve gerek fiziksel gerekse zihinsel anlamda iyi hissetmek için her gün bir porsiyon kış meyvesi yemeniz önerilir. Peki, kış meyveleri nelerdir? Sağlığa faydaları nelerdir?

Kış Meyveleri Nelerdir?
Paylaş
  • 4B
  • 7
  • Kaydet

Kış Meyveleri

Kış meyveleri mevsimin çetin geçen havalarının daha az hissedilmesine yardımcı olur. Ayrıca bu havalarda daha güçlü bir bünyeye sahip olmanıza da destek sağlar. Bağışıklık sisteminin en çok güce ihtiyaç duyduğu dönem kış olabilir. Kış boyu hastalanmamak, soğuktan az etkilenmek ve gerek fiziksel gerekse zihinsel anlamda iyi hissetmek için her gün bir porsiyon kış meyvesi yemeniz önerilir. Peki, kış meyveleri nelerdir? Kış meyveleri hangi faydalara sahiptir? Hadi gelin birlikte keşfedelim.

Portakal

Narenciye meyvesi portakal, yüksek C vitamini desteği sağlar. Aynı zamanda potasyum ve kalsiyum içerir. Hem bağışıklık sistemi için hem de kemik ve cilt sağlığı için güçlendirici, besleyici destek verir. Kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı olur. Alzheimer riskini düşürebilir. Lifli yapısıyla sindirimi kolaylaştırabilir, kabızlığı önleyebilir.

Mandalina

Yine bir C vitamini desteği sağlayan kış meyvesi mandalina, günlük düzenli tüketildiğinde kemik erimesine, cilt problemlerine, bağırsakların düzenlenmesine yardımcı olur. C vitamini desteğiyle cilt hücrelerini yenileyebilir, güneş ışınlarına karşı koruyucu destek verir. Ani açlık krizlerine yardımcı olur, iştah kontrolü sağlayabilir.

Greyfurt

Greyfurt zengin C vitamini kaynağıdır. Demir ve kalsiyum açısından değerlidir. Düzenli tüketimde kilo vermeye yardımcı olur. Bağırsakların düzenli çalışmasına ve zayıflamaya yardımcı olur. Kabızlık problemini gidermeye destek sağlar. Lifli yapısı sayesinde kalp sağlığına yardımcı olur. Vücut direncini artırabilir. C vitamini desteğiyle cildi onarmaya ve korumaya çalışır.

Trabzon hurması

Cennet meyvesi olarak bilinen Trabzon meyvesi, kışın en destekleyici meyvelerinden biridir. Nefis lezzetine bir dolu şifa saklar. Hafızaya iyi gelir, Alzheimer riskini düşürmeye yardımcı olur. A, B, C vitamini ile birlikte demir, sodyum, fosfor, kalsiyum, potasyum, magnezyum minerali içerir. Antioksidan ve lif desteği verir. Enerji deposudur, günlük ihtiyacın bir bölümünü karşılayabilir. Kabızlığı önleyebilir. Gebelik sürecini destekler, bebeğin gelişimine iyi gelir. Kilo vermeye yardımcıdır.

Kivi

Kivi hafif ekşi ve tatlı aromasıyla kış meyveleri tabaklarında yerini alır. Yüksek bir C vitamini kaynağıdır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Cildi destekler, onarılmasına yardım eder. Saç sağlığına iyi gelir. Astım problemlerinin azalmasına yardımcı olur. Göz hastalıklarına iyi gelir, önleyici destek verir. Kalp sağlığını koruyabilir. Sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlayabilir.

Armut

A, B, C, K vitaminleri içeren armut, sindirim sisteminin çalışmasına destek olur. Kabızlığı önleyebilir. Şişkinliği önleyebilir. Lif desteği sunarak bağırsak sağlığını koruyabilir. Diyabet hastalarının beslenmesine uygun bir meyve olduğu için ideal porsiyonlarda tüketilebilir. Kalp ve damar sağlığını destekler. Kemik gelişimini destekler, kemik erimesine karşı yardımcı olur. Solunum yolu hastalıklarına iyi gelebilir.

Ayva

Kış meyveleri ailesinin bol C vitaminli üyesi ayva, dayanıklı yapısıyla doyumsuz lezzet sunar. Yemeklerde ve meyve salatalarında boy gösterir. Kabızlığı önlemeye yardımcı olur. Sindirimi kolaylaştırabilir. Kilo vermeye destek sağlar. Öksürüğe iyi gelir, çay olarak tüketildiğinde boğazı yumuşatır öksürüğü kesmeye yardımcı olur. Kolesterolü dengeleyebilir.

Elma

Sulu ve ekşi elma türleri kış meyveleri arasında yer alır. A, B6, C, E, K vitamini desteği verir. Lifli yapısı nedeniyle sindirimi destekler, bağırsak sağlığını korumaya ve düzenlemeye çalışır. Cildi nemlendirmeye, problemlerin giderilmesine yardımcı olur. Erken taşlanma belirtilerini geciktirebilir. Isırılarak yendiğinde dişlerin temizlenmesine katkıda bulunur. Kalbe iyi gelir. Demir emilimini artırır.

Kestane

A, B, C vitamini içerir. Kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor gibi önemli mineraller bulundurur. Bilişsel sağlığı destekler, sinirlere iyi gelir. Stresi yenmeye yardımcı olur. Cilt ve saç sağlığına yardımcı olur. Kolesterolü dengeleyebilir. Kemik gelişimini destekleyebilir. Diş sağlığını koruyabilir. Günlük enerji ihtiyacını giderebilir.

Bal kabağı

A, B, E vitamini; kalsiyum, çinko, fosfor, demir, sodyum, potasyum minerali içerir. Bal kabağı tatlısıyla, yemeğiyle, salatasıyla, suyuyla ve çorbasıyla oldukça destekleyicidir. Cilde iyi gelir. Mikrop önleyici özellik gösterebilir. Göz sağlığını destekler. Bağışıklığı güçlendirebilir. Kış hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olur. Bebekler ve çocuklar için doyurucu ve besleyicidir.

Nar

Kış meyvesi nar hem tatlı hem ekşi türleriyle kışı lezzetlendirir. C ve K vitamini içerir. Potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum desteği verir. Bağışıklığı güçlendirebilir. Öksürüğe iyi gelir. Kalbi destekler. Hafızaya iyi gelir, Alzheimer riskini düşürür. Antioksidan desteği sağlar. Diyet sürecine destek olur. 

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

16B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

34B Görüntüleme