Blog

Makarnanın Yanına Ne Gider?

Sadece makarna yemek monoton geliyorsa ve 'makarnanın yanına ne gider?' diye düşünüyorsanız, işte sizin için nefis tamamlayıcı farklı lezzet önerileri!

Makarnanın Yanına Ne Gider?
Paylaş
  • 10B
  • 7
  • Kaydet

Makarnanın Yanına Ne Gider? 

Makarna çoğumuz için hızlı, pratik ve lezzetli bir yemektir. Ancak bazen sadece makarna yemek o kadar iştah açıcı olmayabilir ve yanına farklı lezzetler eklemek isteyebilirsiniz. İşte size makarnanızın yanına yapabileceğiniz çeşitli lezzetli yiyecekler!

1. Izgara Tavuk veya Et

Makarnanın yanına bir parça ızgara tavuk veya et eklemek, protein ihtiyacınızı karşılayacak ve yemeğinizin lezzetini arttıracaktır. Izgara tavuk veya eti, tercihinize göre baharatlarla veya soslarla tatlandırarak makarnanıza harika bir eşlikçi olarak hazırlayabilirsiniz.

2. Közleşmiş Sebzeler

Makarnanın yanında sağlıklı ve renkli bir seçenek istiyorsanız közlenmiş sebzeler harika bir tercih olabilir. Biber, patlıcan, kabak gibi sebzeleri közleyebilir, makarnanızın yanına eşlikçi olarak servis edebilirsiniz.

3. Salata

Taze ve çeşitli sebzelerle hazırlanan bir salata hazırladığınız makarna için mükemmel bir tamamlayıcı olacaktır. Roka, domates, salatalık, taze fesleğen ve renkli biberler gibi malzemelerle renkli ve lezzetli bir salata yapabilirsiniz.

4. Fırında Sebzeler

Makarnanın yanında sağlıklı bir seçenek arıyorsanız, fırında pişmiş brokoli, karnabahar, havuç, mantar gibi sebzeler en uygun seçenek olacaktır. Biraz zeytinyağı ve baharat ile fırında pişirdiğiniz sebzeleri makarnanın yanına veya üstüne ekleyerek servis edebilirsiniz.

5. Köfte

Makarnanın vazgeçilmez eşlikçisi olan köfte hem doyuruculuğu hem de lezzetiyle harika bir alternatif olacaktır. Yapımı çok pratik köfteyi fırında, ızgarada veya tavada yaparak kısa sürede nefis bir sofra kuralabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

14B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

28B Görüntüleme