Kısık Ateş
Blog

Nar Faydaları Nelerdir?

Bereket sembolü nar, bağışıklık sisteminin en önemli destekçilerinden biridir. Nar hangi vitaminleri içerir? Narın sağlığa faydaları nelerdir? Gelin birlikte keşfedelim.

Nar Faydaları Nelerdir?
Paylaş
  • 6B
  • 7
  • Kaydet

Nar Faydaları Nelerdir?

Bereket sembolü nar, bağışıklık sisteminin en önemli destekçilerinden biridir. İçerdiği vitamin, mineral, bileşenler ile çok yönlü bir sağlık desteği sağlar, sulu tanecikleriyle lezzet verir. Nar kurak iklimlere dayanıklı Akdeniz yağışlarında yetişen bir meyvedir. Ekşi, tatlı, mayhoş tatlara sahiptir. Besleyici özelliği ve şifa dolu lezzetiyle bereket meyvesi kabul edilir. Geleneksel aşure tatlısı başta olmak üzere pek çok tarife görsel ve lezzet desteği verir. Nar A, B, C, K vitaminleri; potasyum, çinko, fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum mineralleri içerir. Peki, narın sağlığa faydaları nelerdir? Nar yedikçe hangi besin değerleriyle sağlığınızı destekliyorsunuz? Gelin birlikte keşfedelim.

Vücut direncini destekler

Nar içerdiği besin değerleriyle bağışıklık sistemini destekler, vücut direncini artırmaya çalışır. İltihaplanma, enfeksiyon, tansiyon, diyabet, demans gibi kronik rahatsızlıklara yakalanma riskini düşürmeye yardımcı olur. Güçlü bir antioksidan olduğu için günlük tüketimde vücudu hastalıklara karşı koruma altına almaya çalışır.

Yüksek tansiyonu düşürebilir

Yüksek tansiyon hastaları için nar meyvesi sağlıklı, destekleyici ve düzenleyici bir meyve olabilir. Günlük bir porsiyon nar tüketildiğinde yüksek tansiyonu dengeleyebilir, tansiyona bağlı gelişen kalp krizi riskini azaltmaya çalışabilirsiniz.

Hafızayı güçlendirebilir

Nar beyin sağlığını destekleyen meyvelerdendir. Düzenli tüketildiğinde beyin fonksiyonlarını canlandırmaya çalışır, bilişsel fonksiyonları destekler. Özellikle hafıza konusunda destekleyici, güçlendirici destek gösterir.

Saç ve cilt sağlığını koruyabilir

Nar gibi güçlü bir meyve içerdiği C vitaminiyle hem cildi hem saç sağlığını destekler. Cildin kolajen üretimi için cilde yardımcı olur. Cilt kırışıklıklarını önlemeye yardımcı olur, saç sağlığını koruyarak daha güçlü yapıya ulaşması için destekler.

Nar Kabuğunun Faydaları

Nar kabuğu nar taneleri kadar sağlık destecisidir. Boğaz enfeksiyonunda, kronik öksürüklerde, soğuk algınlığında ve cilt problemlerinde kullanılır. Nar kabuğundan yapılan çay ve tonikler, boğaza, cilde iyi gelebilir. Cildin nem dengesini sağlamaya destek veren kabuklar, çay formunda tüketildiğinde regl ve menopoz dönemi şikayetlerin azalmasına yardımcı olur.

Nar Çekirdeği Yağı Faydaları

Nar taneciklerindeki minik çekirdekler ilaç ve kozmetik sektöründe ürün bileşeni olarak kullanılır. Nar çekirdeği yağındaki antioksidanlar cildin güneş, kozmetik ürün etkilerinden korunmasına yardımcı olur, kırışıklık önleyici destek verir. Özellikle iltihaplı, problemli cilt yapılarında cildi yatıştırmaya çalışır, kaşıntı hissini azaltmaya yardımcı olur.

Nar Besin Değeri

100 gr tanelenmiş narın besin değerleri;

  • Kalori: 83 kkal
  • Karbonhidrat: 18.7 gr
  • Protein: 1.67 gr
  • Yağ: 1.17 gr
  • Lif: 4 gr
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

23B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

15B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

32B Görüntüleme