add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Blog

Peynirin Tadım Aşamaları

Peynirde kullanılan sütün kaynağından, hijyen şartlarına, olgunlaştırılmasına ve bekleme süresine kadar pek çok neden peynirin

Peynirin Tadım Aşamaları
Paylaş

Peynirde kullanılan sütün kaynağından, hijyen şartlarına, olgunlaştırılmasına ve bekleme süresine kadar pek çok neden peynirin tadına etkide bulunur. Peynirinizi alırken beş duyu organınızı kullanmak önemlidir.


Görünümü ve renk bakımından bakarsak eğer; peynirin dışı için hakkında bize fikir verir. Dışından
renk ve yapı hakkında fikir sahibi olurken, iç yüzüne dokunarak algılanmaya çalışılır. Daha sonra
peyniri kesip içine, var ise gözeneklerine, boyutuna, rengine bakılır. Peynirin renginin parlaklığı ve
dengeli dağılımı kaliteli bir peynir olduğunun göstergesidir.
Yapı ve dokusuna bakarsak eğer; peynirden küçük bir dilim kesilir, parmak arasında ezilerek peynir
hamurunun kıvamına bakılır. Peynir hamurunun sertliği, esnekliği, kıvamı damakta bıraktığı aromalar
kadar önemlidir.
Kokusuna bakarsak eğer; peynirin ezildiği sırada çıkan kokular algılanmaya çalışılır.
Tat ve aromalarına bakarsak eğer; parçalar halinde peynir, dil üstüne konur ve damağa bastırılarak
uçucu lezzetlerin buruna geçişi sağlanır.

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Yazılar

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
5 TL’nin Altında Yiyebileceğiniz En İyi 5 Yemek

Sürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan…

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Afrika'ya Giriş-Yahut Zanzibar

Bir Afrikalının altınlarını çalabilirisin, toprağını alabilirsin, onu satabilirsin lakin mutluluğunu, gülümsemesini, samimiyetini alamazsın!

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bulutlar Ülkesi: Uganda

Dünya'da cenneti gördün mü deseniz evet Uganda'da gördüm derim...