Blog

Peynirin Tadım Aşamaları

İyi bir peynir nasıl anlaşılır? Peynirin tadım aşamaları nelerdir?

Peynirin Tadım Aşamaları
Paylaş
  • 7B
  • 27
  • Kaydet

Peynirde kullanılan sütün kaynağından, hijyen şartlarına, olgunlaştırılmasına ve bekleme süresine kadar pek çok neden peynirin tadına etkide bulunur. Peynirinizi alırken beş duyu organınızı kullanmak önemlidir.

Görünümü ve renk bakımından bakarsak eğer; peynirin dışı için hakkında bize fikir verir. Dışından renk ve yapı hakkında fikir sahibi olurken, iç yüzüne dokunarak algılanmaya çalışılır. Daha sonra peyniri kesip içine, var ise gözeneklerine, boyutuna, rengine bakılır. Peynirin renginin parlaklığı ve dengeli dağılımı kaliteli bir peynir olduğunun göstergesidir.

Yapı ve dokusuna bakarsak eğer; peynirden küçük bir dilim kesilir, parmak arasında ezilerek peynir hamurunun kıvamına bakılır. Peynir hamurunun sertliği, esnekliği, kıvamı damakta bıraktığı aromalar kadar önemlidir.

Kokusuna bakarsak eğer; peynirin ezildiği sırada çıkan kokular algılanmaya çalışılır. Tat ve aromalarına bakarsak eğer; parçalar halinde peynir, dil üstüne konur ve damağa bastırılarak uçucu lezzetlerin buruna geçişi sağlanır.

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

14B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

27B Görüntüleme