Blog

Sorbe ve Dondurma Arasındaki Farklar Nelerdir?

İlk anda dondurma gibi algılansa da onu dondurmadan ayıran birçok özelliğe sahiptir.

Sorbe ve Dondurma Arasındaki Farklar Nelerdir?
Paylaş
  • 83B
  • 33
  • Kaydet

Sorbe kelimesi İtalyanca ‘’Sorbetto’’ kelimesinden gelmektedir. Sorbetto, Türkçe de ‘’şerbet’’ Arapça da ‘’şarap’’tan gelmektedir. İlk kez Çinlilerin keşfettiği sorbe, sıcak yaz günlerinin ideal serinletici lezzetidir.

İlk anda dondurma gibi algılansa da onu dondurmadan ayıran birçok özelliğe sahiptir.

Sorbenin geçmişi de dondurmadan daha eskilere dayanır. Sorbe yumurta ve süt olmadan, sadece meyve suyu ve meyve püresiyle yapılan soğuk tatlıların adıdır. Sorbenin meyve, bal ve kardan yapıldığı ve yemek sonrası tatlı yerine yenildiği görülür.

Dondurmanın da en önemli özelliği içerisinde süt ve yumurta oluşudur.

Hatta bazı tariflerde süt reçeli kullanılır. Araplarla yoğun ilişki içinde olan İtalyanlar aracılığı ile de tüm Avrupa’ya yayılmıştır. Ana malzemesini meyve suyu ve meyve püresi oluşturur. Bu ana malzemeye şeker ve suyla hazırlanan bir şurup eklenir. Bu nedenle sorbeler dondurmaya oranla daha gevşek bir yapıda olup, buzlu kristalize bir dokudadır.

Bu arada sorbe çok çabuk eriyeceğinden servis esnasında buzdolabından çıkarmanızı öneririm. Hatta servis edeceğiniz kaplarda buzlukta birkaç dakika bekletirseniz erime süresini geciktirmiş olursunuz.

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

14B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

28B Görüntüleme