Blog

Şubat Ayı Sebzeleri Nelerdir?

Şubat ayı sebze açısından bolca seçeneğin olduğu lezzetli bir ay sayılır. Peki, şubat ayında hangi sebzeler tüketilir, sebzelerde hangi besin değerleri var biliyor musunuz? Şimdi gelin şubat sebzelerini birlikte keşfedelim.

Şubat Ayı Sebzeleri Nelerdir?
Paylaş
  • 2B
  • 5
  • Kaydet

Şubat Ayı Sebzeleri

Şubat ayı sebze açısından bolca seçeneğin olduğu lezzetli bir ay sayılır. Manav ve pazar tezgahlarında yeşil, turuncu, kırmızı, bol yapraklı sebze bulabilirsiniz. Her sebze içerdiği vitamin ve minerallerle kış hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olur, sağlığınızı destekler. Sebzeler zeytinyağlı yemeklerde, etli yemeklerde, salatalarda sağlığınıza destek sağlar. Peki, şubat ayında hangi sebzeler tüketilir, sebzelerde hangi besin değerleri var biliyor musunuz? O zaman gelin şubat sebzelerini birlikte keşfedelim, sağlığınıza desteklerini öğrenelim.

Şalgam

Lezzetiyle sağlığa desteğiyle dikkat çeken şalgam, kış sebzeleri arasında boy gösterir. A, B, C, K vitaminleri; kalsiyum ve potasyum mineralleri içerir. Ağız ve diş sağlığı için koruyucu destek gösterir. Kalp ve göz sağlığını korumaya yardımcı olur. Şalgam aynı zamanda etkili bir toksin savaşçısı olabilir, düzenli tüketildiğinde vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına destek verir. Anemiye iyi gelir. Astım ataklarını azaltmaya yardımcıdır. İdrar söktürmeye destek sağlar, ödem atılmasına yardımcı olur. Kış hastalıklarına karşı bünyeyi güçlendirmeye yardımcıdır.

Havuç

Göz sağlığında önemli yer edinen havuç A, B, C, D, E vitaminleri içerir. Fosfor ve potasyum gibi önemli mineraller barındırır. Kalp ve damar sağlığına iyi gelir. Görme gücünü artırmaya destek olur. Cildi destekler, güneş ışınlarına karşı korumaya yardımcı olur. Kolesterol ve yüksek tansiyonu dengelemeye destekçidir. Tokluk hissini artırmaya yardım eder.

Kereviz

Kereviz hem gövdesi hem saplarıyla sağlık için destekleyici bir şubat sebzesidir. B6, C, K vitaminleri; kalsiyum, potasyum mineralleri ve bolca lif içerir. Kalp sağlığını destekler. Cilt, göz ve bilişsel sağlığı korumaya, gelişimini desteklemeye yardımcıdır. Lifli yönüyle bağırsakları destekler, düzenli çalışmasına ve sağlıklı kilo vermeye yardımcıdır. Sıfır yağ, düşük kalori özelliğine sahiptir, diyet sürecini destekler. Ülseri önlemeye çalışır. Karaciğerin korunmasına destek olur. Şişkinlik ve hazımsızlık problemlerini gidermeye yardımcıdır. Bağışıklık sistemini destekler.

Beyaz lahana

Beyaz yapraklarında B grubu vitaminler barındıran beyaz lahana aynı zamanda kalsiyum deposudur. Antioksidan ve lif desteğine sahiptir. Ödem atmaya yardımcı olur. Kış hastalıklarına karşı bünyeyi destekler. Bağırsakların düzenlenmesine destek çıkar, kabızlık problemini önlemeye ve kilo vermeye yardımcı olur. Kas ve kemik sağlığını destekler.

Kırmızı lahana

Antioksidan zengini kırmızı lahana aynı zamanda göz sağlığını destekler. Kalp ve damar rahatsızlıklarını önlemeye çalışır. Sindirim sisteminin düzenli ve daha aktif çalışmasına yardımcı olur. Kabızlığı önleyerek kilo verme sürecini destekler. Diyabet etkilerini azaltmaya destekçidir. Kas ve kemiklerin gelişimini destekler. Solunum yolunu rahatlatmaya yardımcı olur.

Alabaş

Şubat sebzeleri arasında yer alan alabaş turp, yer lahanası olarak da bilinir. A, C vitamini desteği verir. Emziren annelerin süt verimliliğini artırmaya yardımcı olur. Kalp ve damar sağlığını korumaya, riskleri düşürmeye yardımcı olur. Lif desteği verir, tokluk süresinin artmasına yardımcı olur. Demir desteği sağlar. Sinir sistemini destekler. Diyabet rahatsızlığına destek sağlar. Bünyeyi güçlendirmeye yardımcı olur.

Bal kabağı

Kış sebzesi bal kabağı A, B, E vitaminleri; kalsiyum, magnezyum, çinko, potasyum, sodyum, fosfor, demir mineralleri barındırır. Yüksek besleyiciliğe sahiptir. Bebek ile çocukların sağlıklı beslenme rutinini oluşturmalarına ve dengeli büyümelerine yardımcı olur. Antioksidan desteği verir. Cildi destekler, cildin yenilenmesine ve nemlendirilmesine yardımcı olur. Mikroplara karşı koruyuculuk sağlamaya çalışır, bünyeyi destekler. Göz sağlığını korumaya ve görme yetisinin güçlenmesine yardımcı olur.

Ispanak

A, C, E, K vitaminleri; sodyum, potasyum, manganez, bakır, demir, çinko, magnezyum gibi mineraller içerir. Göz sağlığını korumaya yardımcıdır. Düzenli tüketildiğinde bünyeyi güçlendirmeye ve hastalıklardan korunmaya yardımcı olur. Kemik sağlığını korumaya yardımcıdır. Kan hücrelerinin artmasına destek olur. Demir eksikliği ve kansızlık problemlerinin önüne geçmeye yardımcı olur. Sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur, düşük kalorisi ve lifli yapısıyla bağırsak hareketlerini artırmaya destek verir. Sinir sistemini düzenlemeye yardımcı olur.

Brokoli

A, C, K vitamini; çinko, fosfor, kalsiyum gibi önemli mineraller içeren brokoli kemik gelişimini ve sağlığını korumaya destek olur. Ağız ve diş sağlığını destekler. Sindirim sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Kabızlığı gidermeye destek verir. Beyin sağlığını destekler. Yaşlanma belirtilerini geciktirmeye yardımcı olur. Kalp sağlığını destekler, riskleri düşürmeye yardımcı olur. Antioksidan desteği verir.

Pırasa

Pırasa düşük yağlı ve düşük kalorili yapısıyla diyet listelerinin vazgeçilmez şubat sebzesidir. İçeriğinde A, B6, C, K vitaminleri ve demir, potasyum, kalsiyum, magnezyum mineralleri bulunur. Vücudu hastalıklara karşı güçlendirmeye yardımcı olur. Kalp sağlığını destekler, inme, felç gibi riskleri düşürmeye yardım eder. Kolesterolü dengelemeye destek sağlar. Metabolizmayı hızlandırmaya çalışır, lif desteği vererek kilo verme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur. Bağırsak hareketlerini düzenleyebilir. Enfeksiyona karşı koruma sağlayabilir.

Karnabahar

Karnabahar hafif tadı, yüksek lif içeriği ve düşük kalorisiyle birçok tarifte başrolü oynar. B6, C, K vitamini desteği verir. Enfeksiyona karşı vücut savunmasını artırmaya yardımcı olur. Kalp sağlığını destekler felç riskini düşürmeye yardımcı olur. Parkinson ve Alzheimer gibi bilişsel sağlıkla ilgili riskleri azaltmaya yardımcı olur. Omega – 3 yağ asitleri desteği verir. Sindirim sistemini düzenli çalıştırabilir. Bağırsak tembelliğini önleyebilir. İyi bakterilerin gelişmesine destek olur. Sağlıklı kilo verme sürecini destekler. Göz sağlığını koruyabilir katarakt gibi görme kusurlarının önüne geçebilir.

Kırmızı turp

B2, B3, B6, K vitamini; potasyum, fosfor, bakır, çinko, magnezyum, sodyum, manganez gibi mineraller içerir. Cilt sağlığını korumaya yardımcı olur. Cildin kolajen üretimini destekler. Yaşlılık etkilerini geciktirmeye destek sağlar. Bağışıklık sistemini destekler. Kalp ve damar sağlığını destekler, tansiyonu dengelemeye ve felç riskini düşürmeye yardımcıdır. Kilo vermeye yardımcı olur, lif desteği verir.

Brüksel lahanası

A, B, C, E, K vitaminli; selenyum, potasyum, kalsiyum minerali içeren Brüksel lahanası antioksidan kaynağıdır. Cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur, kolajen üretimini destekler. Göz sağlığına iyi gelir. Sindirim sistemini düzenleyerek çalıştırmaya yardımcı olur. Beyin sağlığını korumaya destek olur. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için C vitamini desteği verir. Kemik gelişimini destekler, kemik sağlığını korumaya yardımcı olur. Zayıflama sürecine yardımcı olur, lif desteği vererek besinlerin sindiriminin kolaylaşmasına destek verir.

Pancar

A, B6, B12, C, E, K vitamini; potasyum, fosfat gibi önemli mineralleri bünyesinde barındıran pancar, bağışıklık sistemini destekler, bünyeyi hastalıklara karşı güçlendirebilir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Tansiyonu dengelemeye destekçidir. Kilo vermeye yardımcı olur, yüksek su desteğiyle süreci destekler. Kemik sağlığını korumaya ve gelişimini desteklemeye yardımcıdır. Kansızlığa iyi gelir.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

15B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

29B Görüntüleme