Kısık Ateş
Blog

Trabzon Hurması Faydaları Nelerdir?

Enerjik rengi, nefis lezzeti ve şifa deposu içeriğiyle Trabzon hurmasının faydaları nelerdir? Trabzon hurması (cennet hurması) zayıflamaya yardımcı olan meyveler arasında mıdır? Tüm detaylarıyla Trabzon hurmasını (cennet meyvesi) yakından inceleyelim.

Trabzon Hurması Faydaları Nelerdir?
Paylaş
  • 5B
  • 6
  • Kaydet

Trabzon Hurması Faydaları Nelerdir?

Cennet meyvesi, cennet hurması gibi isimlerle de bilinen Trabzon hurması, içerdiği besin değerleriyle lezzetli olduğu kadar faydalı da. Trabzon hurması Temmuz - Ağustos gibi çiçeklenir, tohumlarını sonbahar - kış döneminde olgunlaştırarak lezzetli meyveler verir. Sonbahar ve kış mevsiminin en sağlıklı meyveleri arasında boy gösteren Trabzon hurması, olgunlaşmış haliyle tüketilir, faydalarıyla yaşam desteği verir. Uzmanlar da bu desteği onaylar, mevsiminde tüketilmesi gerektiğini belirtir. Enerjik rengi, nefis lezzeti ve şifa deposu içeriğiyle Trabzon hurmasının faydaları nelerdir birlikte inceleyelim.

Vitamin ve mineral alımını destekler

Cennet hurmasında A, B kompleks, C vitaminleri; potasyum, magnezyum, kalsiyum, bakır gibi önemli mineraller bulunur. Vücut için gerekli bileşenler bakımından zengin olduğu için mevsiminde tüketmek günlük vitamin - mineral desteği verir.

Bağışıklık sistemini destekler

C vitamini yönüyle tam bir bağışıklık destekçisidir. Yüksek vitamin değeriyle günlük C vitamini ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılar. Bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklara yakalanma riskini düşürmeye yardımcı olur.

Sindirim sistemini düzenleyebilir

Sindirim sistemini düzenlemede Trabzon hurması ideal bir kaynaktır. Lifli yapısı nedeniyle bağırsakların çalışmasına yardımcı olur; kabızlık, hazımsızlık, şişkinlik gibi rahatsızlıkların giderilmesine destek sağlar. Bu yönüyle kilo vermeye de destek olur, süreci kolaylaştırabilir.

Yaşlanma belirtilerini geciktirebilir

A vitamini, likopen, lutein, beta karoten içeren Trabzon hurması çok yönlü bir destek sağlar. Cilt problemlerine, kırışıklıklara, strese, zihin yorgunluğuna iyi gelir, erken yaşlanma belirtilerini gidermeye yardımcı olur. Alzheimer, mental yorgunluk, kaslarda güçsüzlük gibi yaşa bağlı belirtilerin gecikmesi için doğal destek sağlar.

Kan dolaşımını düzenleyebilir

Cennet hurması kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna destek olur. Ayrıca kan basıncını ideal seviyede tutmaya yardımcıdır. Kan dolaşımının daha sağlıklı düzeyde olmasını sağlarken aynı zamanda bilişsel fonksiyonları destekler.

Görme yetisini güçlendirebilir

Cennet meyvesinde B kompleks vitaminleri bulunur. Bu vitamin grubu göz sağlığını destekler. Katarakt, gece körlüğü gibi yaygın görme problemlerinin oluşumu riskini düşürmeye yardımcı olur.

Metabolizma ve fiziksel performansı destekler

Vitamin, mineral, bileşen üçlüsüyle Trabzon hurması metabolik aktivitelerin gelişiminde destekleyici rol oynar. Düzenli tüketimde vücut direncini, fiziksel performansı artırmaya ve metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur.

Saç ve cilt sağlığını destekler

Trabzon hurmasının değerli içeriği saç, cilt, tırnak yapısını güçlendirmeye yardımcı olur. Düzenli tüketildiğinde saçlardaki güçsüzlüğü, dökülmeleri, cansızlığı gidermeye ve cilt problemlerini yatıştırmaya destek olur.

Trabzon Hurması Zayıflatır Mı?

Trabzon hurması metabolizmanın hızlanmasına yardımcı bir meyvedir. Düşük kalorisi, zengin lif oranı, yüksek besin değeri, enerji destekleyici olması meyvenin diyet besinleri arasına girmesini sağlar. Lifli yapısı nedeniyle kabızlık ve ishal problemlerinin giderilmesine yardımcı olur, sindirim sisteminin daha verimli çalışmasını destekler. Tüm bu yönleriyle cennet meyvesini diyet programlarınızda tüketebilirsiniz ancak aşırı tüketimden kaçınmalısınız.

Trabzon Hurması Besin Değeri

100 gram Trabzon hurması besin değeri;;

  • Kalori: 73 kkal
  • Karbonhidrat: 15 gr
  • Protein: 0.39 gr
  • Yağ: 0.08 gr
  • Lif: 5.06 gr

Trabzon Hurması tüketim önerisi;

  1. Taze ya da kurutulmuş tüketebilirsiniz.
  2. Pişirerek, reçel veya marmelat formunda tercih edebilirsiniz.
  3. Yulaf lapası, yulaf pudingi gibi diyet menülerinizde renk ve tatlandırıcı olarak yararlanabilirsiniz.
  4. Meyve ve yeşil salatalarda aromatik gücünden yararlanabilirsiniz.
  5. Kek, tatlı, pasta tariflerinde yoğun lezzetinden ve görüntüsünden yararlanabilir, eşsiz tatlar elde edebilirsiniz.
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

23B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

15B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

32B Görüntüleme